Home Vijesti Vučić: Nemamo kud, stjerani smo u kut, ali progona Srba više neće...

Vučić: Nemamo kud, stjerani smo u kut, ali progona Srba više neće biti

284
0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je, nakon ovotjednog neuspjelog nastavka dijaloga Srbije i Kosova u Bruxellesu, da je “prijeđen Rubikon”, naglasivši da progona Srba s Kosova više neće biti.

Vučić je u obraćanju javnosti, tri dana nakon što je šef eurodiplomacije Josep Borrell rekao da čelnici Srbije i Kosova nisu pronašli rješenje na kriznom sastanku u Bruxellesu, rekao da je na nedjeljnom sastanku s predstavnicima Srba s Kosova dobio povjerenje u potrazi za kompromisnim rješenjem.

Ranije tvrdeći kako postoje popisi za likvidaciju pojedinih Srba na Kosovu, Vučić je ocijenio da je “prijeđen Rubikon” i poručio da izbjegličkih kolona, progona i pogroma Srba više neće biti.

Vučić je rekao da su državnom vodstvu u Beogradu Srbi s Kosova dali “odriješene ruke”. “Prihvatit će sve što i mi prihvatimo, uz neke crvene linije o kojima sad neću govoriti. Tražili su jamstva da neće doživjeti pogrom i protjerivanje i osobno sam im to jamčio. Nije mi važna moja politička karijera ili bilo šta, to je moja poruka svima ovdje i u svijetu”, naglasio je Vučić.

Previous articleAlen Babić nakon Hrgovićevog meča: ‘E moja braćo i sestre. E moji jadni ljudi…’
Next articleVlatka Pokos o finskoj premijerki: Pretjeruje s plaženjem po frajerima koji joj nisu muž

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here