Home Vijesti Vučić razgovarao s Putinom, Kremlj najavio uspostavu bližeg partnerstva Rusije i Srbije

Vučić razgovarao s Putinom, Kremlj najavio uspostavu bližeg partnerstva Rusije i Srbije

110
0

Rusija će nastaviti isporučivati plin Srbiji, rekao je Aleksandru Vučiću u telefonskom razgovoru ruski predsjednik Vladimir Putin. Kremlj je priopćio da su Putin i Vučić razgovarali o situaciji u Ukrajini i Kosovu te da će dvije zemlje uspostaviti bliže partnerstvo, prenosi Reuters.

Vučić je rekao da je s Putinom dogovorio trogodišnji ugovor o opskrbi plinom, a daljnje detalje treba uskladiti s Gazpromom. U telefonskom razgovoru također je govorio o proširenju mreže skladišta plina u Srbiji.

Vučić je nakon obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu, novinarima rekao da najvažnija tema današnjeg razgovora s Putinom bila plinski ugovor koji, nakon 10 godina, istječe 31. svibnja.

“I ono što mogu da vam kažem je da smo dogovorili glavne elemente koji su vrlo povoljni za Srbiju. Dogovorili smo se da ćemo potpisati ugovor na tri godine, to je prvi element ugovora, i mislim da izuzetno odgovara srpskoj strani. Drugi važan element je da će formula koju koristimo ostati ista (naftna formula), tako da će cijena biti vrlo povoljna za našu zemlju“, rekao je Vučić, prenosi N1 Srbija.

Dodao je da je odmah nakon razgovora s Putinom uputio pismo direktoru Gasproma Alekseju Mileru da “sutra, prekosutra razgovaramo o količinama”.

Previous articlePulska policija traži sudionike masovne tučnjave u Puli u kojoj je ozlijeđen riječki maturant
Next articleDalić: Lukina asistencija protiv Chelseaja je jedan od najvažnijih poteza Lige prvaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here