Home Vijesti Vujić novi predsjednik Županijske gospodarske komore

Vujić novi predsjednik Županijske gospodarske komore

1698
2

vujic-novaNakon što su krajem srpnja održana su čak četiri neuspješna kruga glasanja za predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, na današnjem tajnom glasanju je napokon izabran novi predsjednik. To će biti bivši vršitelj dužnosti PGŽ župana Vidoje Vujić. On je dobio više glasova od Ratka Baretića iz tvrtke INAgip. Zanimljivo je da je Baretić na zadnjem glasanju pobijedio Vujića rezultatom 10:8 ali nije izabran jer nije dobio apsolutnu većinu svih članova s pravom glasa. U današnjem glasanju Baretić je dobio svega 6 glasova nasuprot 16 Vujićevih pa je očito da je u međuvremenu puno uspješnije lobirao ovaj drugi.

2 COMMENTS

  1. Nakon izbora gosp.Vidoje Vujića za predsjednika HGK Županijske komore Rijeka možemo samo konstatirati da se ništa nije promjenilo i da su očekivanje jednog većeg dijela članova te iste komore za izborom jednog konačno stručnog nestranačkog vodstava bile iluzija. Želio bih samo podsjetiti sve čitatelje ovoga portala koje su Zakonske obveze koje Komore imaju u našem društvu. Dakle Komore prema Statutu imaju između ostaloga osnovnu ulogu da promiču interese svojega članstva u zemlji i inozemstvu, te da ostvaruju zaštitu interesa članica i pojedinaca pred tijelima izvršne vlasti.
    Nažalost komore slagali se Vi ili ne samnom danas one ne obavljaju niti jednu od uloga koje su im Zakonski propisane. Članice HGK a tako i HOK-a od svojih Komora nemaju nikakve koristi, Komore služe samo i jedino skupini ljudi duboko umreženih s politikom, točnije interesnim političko-gospodarskim lobijem što je pokazao i ovaj izbor. Posebno je sramotna činjenica da su članovi Gospodarskog Vijeće Županijske komore kod odabira čelnog čovjeka odstupili od svojih ranije donesenih kriterija i time pokazali da “drugovi” i “drugarice” nemaju u ovom gradu dostajnu konkurenciju kod odabira bilo kakve važne funkicije pa makar bili oni i najobičniji diletanti ili “trube”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here