Home Sport Xhaka prije hvatanja za međunožje Srbima dobacivao ‘Ta qifsha nanen n’pidh’, evo...

Xhaka prije hvatanja za međunožje Srbima dobacivao ‘Ta qifsha nanen n’pidh’, evo zašto su poludili!

2204
0

Granit Xhaka, kapetan Švicarske, ali po roditeljima Albanac s Kosova, ovaj put nije kao 2018. ključnu pobjedu nad Srbijom na SP-u (3:2) gestikulirajući albanskog orla, ali ih je opet izazivao i vrijeđao. U drugom poluvremenu se okrenuo prema klupi Srbije i uhvatio za međunožje, što je razbjesnilo suparnike koji su ušli u teren kako bi se obračunali s njim.

U tome ih je jedva spriječio izbornik Dragan Stojković Piksi. Međutim, kasnije su se na društvenim mrežama pojavile snimke na kojima se vidi da Xhaka prije hvatanja za međunožje Srbima dobacuje “Ta qifsha nanen n’pidh”. To na albanskom znači “Je*em vam mater u pi*ku”.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO XHAKA PSUJE MAJKU SRBIMA

Napominjemo da je prije ovog Xhakinog primitivnog ispada, sličan, ali sa šovinističkim, nacionalističkim dodatkom, imao i srpski izbornik. Nakon što je u prvom poluvremenu Srbija povela 2:1, Piksi je gol slavio urlajući “Je*em li vam majku šiptarsku u pi*ku”. Tako je vrijeđao suparnike jer su Švicarcima glavne zvijezde kapetan Xhaka i vicekapetan Xherdan Shaqiri, Albanci s Kosova.

Taj teritorij povijesno je bio dio Srbije, ali je od 2008. neovisna država s albanskom većinom. Shaqiri je prije četiri godine također zabio za Švicarsku protiv Srbije na SP-u te je i on gol slavio radeći albanskog orla. Na ovom SP-u je opet zabio Srbiji, što je slavio pokazujući suparničkim navijačima da ušute.

No, Xhaka je ovaj put izazvao daleko najviše bijesa kod Srba. Osim spomenutog incidenta raskrvario je Milenkovića, a rivale je do kraja razjario proslavom pobjede. To je radio tako što je obukao dres, na kojem je na prsima iznad broja 26 pisalo “Jashari”. Srbima ništa ne znači Xhakino objašnjenje takve proslave:

“Ne, nema nikakve političke pozadine. To je moja posveta suigraču Jashariju. Došao je u mlad u momčad (20), ja sam bio u situaciji kao on i zaslužuje poštovanje. Provodimo puno vremena zajedno. Zato sam njemu u čast nosio dres s prezimenom Jashari.” Spomenuti nogometaš je mladi veznjak Ardon Jashari, koji je u reprezentaciji Švicarske na SP-u. Također je Albanac, ali iz Makedonije.

Srbima je provokator Xhaka slavio ovog Jasharija, koji je za njih najveći albanski terorist i ubojica Srba

Međutim, Srbima je ovo samo posljednja u nizu Xhakinih provokacija i uvreda na njihov račun. Jashari je naime za kosovske Albance legendarno, a za Srbe zloglasno prezime na spomen kojeg nitko od njih ne pomisli na mladog nogometaša Luzerna, nego na Adema Jasharija. Osnivača i vođu Oslobodilačke vojske Kosova. Paravojne albanske organizacije koja se na Kosovu 90-ih godinama gerilski borila protiv Srba. U tom ratu obje strane radile su masovne zločine, često nad civilima.

OVK Albanci smatraju herojskom i oslobodilačkom, a Srbi terorističkom, zločinačkom. Adema Jasharija su u ožujku 1998. ubile srpske vojne snage. Tom prilikom likvidirali su i 56 članova njegove obitelji, među kojima 18 žena i 10 djece. Nakon što je Kosovo proglasilo neovisnost, njegov predsjednik je Jashariju posthumno dao najviši državni orden, odličje Heroja Kosova.

Previous articleBila je mrtva 40 minuta, a nakon buđenja iz kome opisala je nevjerojatne stvari: ‘Nakon ovoga se više ne bojim smrti’ (VIDEO)
Next articleScena očajnog Piksija je viralna. Srbi ponavljaju jednu rečenicu (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here