Home Sport Za nerede na Rujevici kažnjeni i Rijeka i Hajduk!

Za nerede na Rujevici kažnjeni i Rijeka i Hajduk!

575
0

Hajduk je u nedjelju u Jadranskom derbiju pobijedio Rijeku 3:2 na Rujevici. Navijači Rijeke su dvaput utrčavali u teren i fizički napadali goste iz Splita. U prvom poluvremenu to je napravio jedan navijač s istočne tribine, a na kraju utakmice sa zapadne je uletio pripadnik Armade koji je s leđa udario Hajdukovog fitoterapeuta Darija Juričevića.

Disciplinski sudac HNS-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama i Rijeka će prvu iduću domaću utakmicu, protiv Hrvatskog dragovoljca 4. prosinca, igrati bez publike.

“HNK Rijeka kažnjen je s 50.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Rijeka – Hajduk u kontekstu ponašanja navijača obiju momčadi. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz sektora Istok u teren za igru utrčao je navijač HNK-a Rijeka i odgurnuo dva igrača Hajduka. U 61. minuti zapaljena je jedna baklja i nije bačena u teren za igru. Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK-a Rijeka te dolazi do međusobnog naguravanja s predstavnicima Hajduka”, piše u obrazloženju na službenoj stranici Prve HNL.

O Hajduku Klakočer piše:

“HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i izgreda (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka – Hajduk. Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor Istok i jednu baklju u teren za igru. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. U 60. minuti bakljada Torcide – 6 baklji i 3 bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here