Home Vijesti Za Rijeku izdano upozorenje vrlo velike opasnosti od toplinskih valova!

Za Rijeku izdano upozorenje vrlo velike opasnosti od toplinskih valova!

371
0

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je u srijedu upozorenje za novi toplinski val koji se u cijeloj zemlji očekuje u danima vikenda kada bi dnevne temperature ponegdje mogle prelaziti i 40 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak, petak i subotu prevladava velika ili vrlo velika opasnost od toplinskih valova koji mogu djelovati na zdravlje

Upozorenje za “veliku opasnost od toplinskog vala koji bi mogao djelovati na zdravlje ljudi” za sutra je izdano za Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin i Rijeku.

U petak najviše temperature očekuju se u Rijeci, za koju je izdano upozorenje “vrlo velike opasnosti”, a visoke temperature očekuju se i u dalmatinskim gradovima – Splitu i Dubrovniku.

Najgora situacija prognozirana je za subotu kada su “pod vrlo velikom opasnošću od toplinskog vala” gotovo svi veći gradovi središnje i južne Hrvatske.

Nedjelja će donijeti olakšanje u središnjoj Hrvatskoj – u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu i Gospiću koji više nisu u opasnosti od iznimno visokih temperatura.

No, Rijeka, Split i Dubrovnik i dalje će ostati pod udarom toplinskog vala, izvijestio je DHMZ.

Što nas čeka na vrhuncu vala?

Na vrhuncu toplinskog vala u većini Hrvatske očekuje se najviša dnevna temperatura između 35 i 40 Celzijevih stupnjeva, a ne isključuje se ni mogućnost za više vrijednosti.

Dodatno, kažu u DHMZ-u, uz slabljenje bure te visoke dnevne temperature zraka i sunčano vrijeme, more će se ponovno jače zagrijati.

To će duž obale za posljedicu imati još toplije, sparnije, a time i neugodnije noći s najnižom temperaturom oko 25 stupnjeva, a na kopnu noćna temperatura prelazit će 20 stupnjeva

Previous articleINTERVJU 5 PITANJA: 65 GODINA OPATIJSKE THALASSOTHERAPIE, Viktor Peršić
Next articleACI u prvih šest mjeseci premašio prihode ostvarene u istom razdoblju rekordne 2019. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here