Home Vijesti Za uvijek prazan city bus novca ima, a za prazne džepove Riječana...

Za uvijek prazan city bus novca ima, a za prazne džepove Riječana nema

192
0

Pad cijene nafte na svjetskom tržištu prate i naši “naftaši”, ali tu blagodat putnici gradskog i prigradskog prometa neće osjetiti.
– Kao što nisu osjetili ni kada su cijene skakale naviše. Prema planu potrošnje napravljenom u početku ove godine, za gorivo nam nedostaje dva milijuna kuna, a tako će biti do kraja prosinca, kazala nam je Sonja Kinkela, rukovoditeljica službe plana i analize u Autotroleju.

Cijenu prijevoza snizio je samo riječki Autotrans, ali naša sugovornica objašnjava to različitim uvjetima poslovanja i kaže da su oni privatnici pa, za razliku od gradskog prijevoznika, mogu ukinuti nerentabilnu liniju. Osim toga, svi Riječani stariji od 65 godina voze se u Autotrojelevim autobusima besplatno.

Na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva odobreno je za uvijek prazan city bus 100.000 kuna. Namijenjen je turistima koji ga uredno zaobilaze pa se na relaciji Rijeka – Opatija uglavnom voze vozač i osobe koje bi trebale na nekoliko jezika pričati o znamenitostima.

Premda netko može reći da brkamo kruške i jabuke, poveznica između toga i Autotrolejevih autobusa postoji. Zove se Gradska uprava, pod čijom je kapom i Autotrolej. Kao i Riječani iz čijih se sve praznijih džepova pokrivaju gubici gradskog prijevoznika, pa bi Grad mogao urgirati i da im se malo pojeftini prijevoz autobusima. (večernji list)

Previous articlePredstavljen 1. festival kniževnosti
Next articleLista za Rijeku predstavila svoje adute: Blečić za gradonačelnika, Smešny zamjenik, Pešut nositelj liste za riječko GV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here