Home Sport Zagreb i Rijeka natječu se za domaćina Univerzijade

Zagreb i Rijeka natječu se za domaćina Univerzijade

111
0

Četvrt stoljeća od kada je Zagreb bio domaćin 14. ljetne univerzijade, potpisat će se okvirni sporazum o kandidaturi Rijeke i Zagreba za 3. europsku Univerzijadu 2016. godine. Sporazum danas potpisuju gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Nakon potpisivanja sporazuma, na Jarunu kod veslačkih tribina, predviđen je prigodan program te svečanost otkrivanja spomen-obilježja Zagiju – maskoti i simbolu Univerzijade 1987.

Potencijalni organizatori su odlučili kako nisu u mogućnosti opet organizirati Univerzijadu na svjetskoj razini jer cijena licencije za to natjecanje iznosi 20 milijuna eura dok europska razina za licenciju traži samo 50 tisuća kuna. Prva europska Univerzijada trebela bi biti održana ove godine u Cordobi, a planirano je sudjelovanje natjecatelja iz 10 sportova: košarke, rukometa, nogometa, futsala, ragbija, odbojke, badmingtona, odbojke na pjesku, stolnog tenisa i tenisa.

Konačna odluka o domaćinu europske Univerzijade bit će poznata 2013. godine.

Previous articleHrvatski mobilni operateri pripremaju zabranu blokiranja VoIP: Kraj besplatnog dopisivanja i poziva?
Next articleBrodokomerc udarnički i na Tijelovo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here