Home Vijesti Zajednica Srba Rijeka: Od ‘novog ritma grada’ očekujemo veći senzibilitet prema najbrojnijoj...

Zajednica Srba Rijeka: Od ‘novog ritma grada’ očekujemo veći senzibilitet prema najbrojnijoj nacionalnoj manjini, a Opačić najbolje neka podnese ostavku!

4
0

Očekujemo od “novog ritma grada” da se prema riječkoj srpskoj zajednici kao najbrojnijoj u Rijeci, odnosi sa više senzibilitet, ističe se u izjavi za javnost Zajednice Srba Rijeka.

‘Prateći konstituiranje radnih tijela Gradskog vijeća ,osobito Odbora za nacionalne manjine, prmjećujemo ignoriranje prijedloga Vijeća srpske nac. manjine.

Prema pravilima Odbor za nac. manjine čini sedam (7) članova od čega se tri(3) biraju na prijedlog vijeća nac. manjina.
Sukladno pravilima Vijeće srpske nac. manjine predložilo je svoje kandidte pa čak i kandidata za zamjenika predsjednika tog odbora.

Iako pripadnika srpske nac. manjine u gradu Rijeci ima više nego pripadnika svih drugih nacionalnih manjina zajedno, prijedlog Vijeća srpske nac. manjine jednostavno je ignoriran.

Mi u Zajednici Srba Rijeke smo konsternirani tom činjenicom i ovim putem izražavamo veliko nezadovoljstvo.

Upućujemo i oštre kritike predstavniku srpske zajednice u Gradskom vijeću koji umjesto da podrži prijedlog Vijeća srpske nac. manjine glasa protiv , čime je pokazao da su mu osobni iteresi bitniji od interesa zajednice.Tako se u Gradskom vijeću kad je u pitanju predstavnik srpske zajednice nastavlja praksa mučanja i klimanja glavom.
Stoga pozivamo Opačića da mjesto u Gradskom vijeću prepusti nekom kompetentnijem sa zborne liste i razmisli o ostavci na čelnoj funkciji Vijeća srpske nacionalne manjine za grad Rijeku, zaključuje se u izjavi za javnost koju potpisuje predsjednik ZSR , Milan Popadić, prof

Previous articleEpidemiolog i mikrobiolog: ‘Covid sve više postaje respiratorni virus’; Dao je procjenu kada bi sve moglo završiti
Next articleLivaja i Subašić mogli bi dobiti zabranu igranja na godinu ili dvije, kaže HNS-ov pravilnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here