Home Kolumne Zapanjujuće brojke: Preko 42% zaposlenika HNK Ivan Zajc nema potrebnu stručnu spremu!

Zapanjujuće brojke: Preko 42% zaposlenika HNK Ivan Zajc nema potrebnu stručnu spremu!

5
0
Piše: Zvonimir Peranić
Piše: Zvonimir Peranić

Nada Matošević Orešković dobila je otkaz u HNK Ivana pl. Zajca. U obrazloženju iz kazališta stoji: „Kazališnoj umjetnici Nadi Matošević Orešković odlukom o izvanrednom otkazu sukladno članku 116. Zakona o radu, (Narodne novine br. 93/14), otkazan je Ugovor o radu na neodređeno vrijeme sklopljen dana 12. ožujka 2007. godine za obavljanje poslova šef-dirigent, kao i svi aneksi navedenom ugovoru. Razlog donošenja odluke o izvanrednom otkazu je taj što je unatoč i usprkos odluci intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca od 5. svibnja 2015. godine i odluci Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka od 20. svibnja 2015. godine, kojima su uskraćene prethodne suglasnosti za umjetničkim djelovanjem u Teatro Carlo Felice Genova u vremenu od 5. lipnja 2015. do 15. lipnja 2015. godine, Nada Matošević Orešković dana 10. lipnja 2015. godine nastupila i dirigirala izvedbom u navedenom kazalištu. Opisanim ponašanjem Nada Matošević Orešković počinila je vrlo tešku povredu obveza iz radnog odnosa prihvaćanjem rada izvan Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka bez prethodne suglasnosti intendanta, odnosno Kazališnog vijeća.“
Zatražene zapisnike nismo dobili jer isti još nisu objavljeni na webu. Rekoše, tek kad Kazališno vijeće usvoji zapisnike.
Matošević Orešković je prema vlastitim tvrdnjama u skladu sa zakonom, 29. svibnja obznanila odluku da prekida rad u kazalištu dok ju se ne zaštiti od uznemiravanja. Ukoliko je to točno, postavlja se pitanje je li mogla dobiti otkaz?
Ovaj događaj otvara i druga pitanja. Primjerice, djeluje li se uvijek jednako spram onih koji nisu djelovali / ili ne djeluju u skladu sa zakonom?
O slučaju Magdalene Lupi Alvir i njenog djelovanja, koje nije bilo u skladu sa zakonom, pisali smo u tekstu Sporno imenovanje nove ravnateljice Gradskog kazališta lutaka? Magdalena Lupi Alvir bila je umjetnička voditeljica dramskog studija za djecu i mlade „ZIM“ (Zajc i Malik) koji je djelovao unutar HNK Ivana pl. Zajca, a to djelovanje nije bilo u skladu sa zakonom. Ipak, ista je imenovana ravnateljicom Hrvatske drame. Na tom je mjestu još i danas i čeka transfer na mjesto ravnateljice Gradskog kazališta lutaka gdje je izabrana bez formalno priloženog financijskog plana.
Pozabavimo se sad pitanjem zapošljavanja i rada na mnogim radnim mjestima, a koja nisu u skladu sa zakonom. Pisali smo o tome kako su mnogi umjetnici zaposleni suprotno zakonu jer nemaju potrebne kvalifikacije za radna mjesta. Primjerice u Osnovnoj školi Vežica u Rijeci, ili srednjoj školi Ani Maletić u Zagrebu, a podatke skrivaju i na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao da je trend i uobičajeno da umjetnici nemaju potrebne kvalifikacije.
Ponovno napominjem: U privatnom sektoru svatko radi prema vlastitom planu. U sektoru gdje su plaćeni novcima poreznih obveznika, poštivanje zakona mora biti imperativ. I to je načelo kojim se rukovode Frljić i Blažević.
Državni zavod za statistiku odredio je Nacionalnu klasifikaciju zanimanja (NKZ) koja je namijenjena svim korisnicima u Hrvatskoj. U izradi NKZ poslovi i radne zadaće zanimanja procjenjivani su u pravilu sa stajališta obrazovnih programa koji osposobljavaju za rad u obrazovnom sustavu Hrvatske. NZK opisuje i devet stupnjeva složenosti u usporedbi s razinama obrazovanja. Tako je prvoj razini I. niža str. NK, a u drugoj II. sprema PK i NSS. Slijedeće dvije razine pretpostavljaju srednju (KV) i srednju stručnu spremu (KV i SSS), peta razina je VK, šesta je viša (VŠS) sedma visoka (VSS) te magistar i doktor kao osma i deveta razina.
Uz pretpostavku da u HNK koriste navedene klasifikacije (zakonska nužnost) dolazi se do zaključka kako ukupno 127 od 308 zaposlenih s nadnevkom 31. prosincem 2014. ima manju stručnu spremu od one koju zahtjeva pojedino radno mjesto. To je 41,23% zaposlenih. 18 osoba ima veću spremu od potrebne, dok preostali imaju potrebnu stručnu spremu.

hnk1Načinili smo osnovnu analizu zaposlenih. U grafu distribucije zaposlenih po organizacijskim jedinicama vidljivo je kako je od 308 zaposlenih u navedenom nadnevku oko 40% administrativno osoblje (uprava i tehnika), a 60% umjetničko.

Naravno da i u upravi ima umjetnika, ali omjer postotaka je približno 40:60. Najviše je zaposlenih u Operi, a najmanje u Talijanskoj drami. Slijedeći graf pokazuje ukupan broj zaposlenih po pojedinoj organizacijskoj jedinici i broj onih koji imaju manju stručnu spremu od potrebne.

hnk2Vidljivo je u apsolutnim brojkama da je najviše takvih u Operi, njih 52, potom u tehnici (27) dok ih je najmanje u Upravi (6) i Hrvatskoj drami (7). No zapanjujuće informacije se dobivaju ukoliko pogledamo relativne brojke.
Na grafu postotaka zaposlenih s manjom spremom u odnosu na broj zaposlenih u pojedinoj organizacijskoj jedinici jasno je kako gotovo svi zaposlenici Baleta i Talijanske drame nemaju potrebnu spremu.

 

hnk3Ili, samo dvoje u Talijanskoj drami i samo troje u Baletu imaju potrebitu (ili višu) spremu. Sada je možda jasnija izjava Ronalda Savkovića, bivšeg ravnatelja Baleta koji je u Novom listu 13. srpnja 2015. Izjavio: „Problem riječkog baletnog ansambla je što nema ansambla, a bez potpunog ansambla nemoguće je napraviti dobar posao!“ Izgleda da nema niti Talijanske drame, ali da su „osakaćene“ i ostale organizacijske jedinice.

Detaljnija analiza ukazuje na još veće zanimljivosti. Možda bi čovjek pomislio kako se radi o „samo jednom“ stupnju razlike od spreme koja se posjeduje do one koja je potrebna. No graf razlike pojedine spreme ukazuje kako postoji čak i 6 stupnjeva razlike spreme pojedinih zaposlenih od potrebne.

hnk4Vidljivo je kako je čak 45 zaposlenih sa SSS, a potrebna je VSS što čini dva stupnja spreme razlike. Fascinantan je pak podatak da 31 osoba ima pet stupnjeva razlike između potrebne spreme i one koju posjeduje! Ono što je zanimljvio da pojedino radno mjesto donosi određeni koeficijent (koji je vezan za primanje – plaću). Pa tako ispada da isti koeficijent imaju i oni koji imaju određenu spremu i oni koji ju nemaju. Primjerice, tako član baletnog ansambla ima koeficijent 1,30 i to onaj s NSS i onaj sa SSS. No imamo i prvake koji s NSS, a za koji je potrebna VSS, imaju koeficijent 2,20! Tako se izjednačavaju izuzetno zanimljive razine. A što je s onima koji su zaposleni također u javnim upravama i imaju najviše razine, a izgleda da dobivaju plaću manju nego li neki umjetnici s NSS?!

hnk5U grafu razlika stupnjeva spreme od potrebne vidimo kako je čak četvero onih koji imaju šest stupnjeva razlike. Nemali je pak broj onih koji imaju i pet i tri stupnja razlike.

Detaljnije analiza po pojedinim organizacijskim jedinicama također daje zanimljive rezultate. No, tu analizu ostavljamo čitateljima.

Ponovimo pitanje: Hoće li se djelovati prema svima jednako u odnosu na nepoštivanje zakona (što mora biti imperativ)? Jer očigledno osim zaposlenice Matošević Orešković postoje još mnogi koji rade a sprema im nije u skladu sa potrebitom.

hnk6Možda je i ovo samo jedna slika Rijeke (i ne samo Rijeke) koju je precizno detektirao Savković (bivši radnik HNK) u spomenutom razgovoru, a kojoj je uzrok nestručnost: „Nemjerljiva je količina ljudskog potencijala koja u Rijeci nikad ne uzleti. Mentalni sklop društva naprosto ne dopušta krila. Fokusi su postavljeni na pogrešnim mjestima. Prisiljeni ste baviti se koječime, a najviše nevažnim sitnicama, i to vam oduzima većinu vremena. Na kraju kreativnost bude pojedena. To dovodi do ekstremno osiromašenog stanja duha i sve dublje otupljenosti. Mislim da nitko ne zaslužuje tako živjeti.“

Previous articleRijeka zatrpana smećem: Odvoz u Labin Čistoća plaća 10.000 eura dnevno!
Next articleEkstra djevičansko maslinovo ulje Cres zaštićeno na EU razini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here