Home Najnovije Zapelo spašavanje Dine i Diokija? Radnici prijete blokadom Krčkog mosta

Zapelo spašavanje Dine i Diokija? Radnici prijete blokadom Krčkog mosta

1267
0

Zapelo je na relaciji između turske tvrtke Čalikšan i predstavnika Vlade oko dogovara za spas Dine i Diokija! Naime, kako saznaje Index.hr, unatoč činjenici da je Vlada još prošlog tjedna donijela odluku o davanju državnog jamstva te objavila kraj agonije, radnici Diokija i Dine još uvijek nisu dobili svojih šest neisplaćenih plaća. Štoviše, prema informacijama kojima raspolaže Index, turski investitori još uvijek nisu ni uplatili dogovoreni iznos od 5 milijuna eura, koji je trebao sjesti na račun tvrtke.

Navodno, turski investitori naknadno su zatražili od hrvatske Vlade nove dodatne uvjete za preuzimanje ove hrvatske tvrtke. O kojim je točno “dodatnim uvjetima” riječ, nismo uspjeli saznati, no zato nam je u Banskim dvorima potvrđena informacija kako je za ponedjeljak sazvan hitan sastanak u Zagrebu na kojem će biti predstavnici Uprave turske tvrtke Čališkan te ministar financija Slavko Linić. Jasno nam je rečeno da turska delegacija dolazi u Zagreb, no o temi razgovora nitko iz Vlade nije htio govoriti. Štoviše u našim pokušajima da saznamo razloge zašto agonija radnika Dine i Diokija još uvijek nije okončana, iz Vlade smo dobili neformalni odgovor kako je vrlo vjerojatno razlog bila bolest i operacija ministra Linića te se tako uplata novca turskog investitora kao i deblokada računa – otegla, prenosi Index.

Istovremeno, radnici Dine poručuju da će blokirati Krčki most neposredno pred blagdan Velike Gospe ako se do tada ne riješi pitanje isplate njihovih zaostalih plaća.

Previous articleSlovenski turist pronađen mrtav na otoku Grguru
Next articlePožar na Cresu uzrokovalo pregrijavanje utikača

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here