Home Vijesti Zaustavljen na A6 dok je vozio 217 km/h

Zaustavljen na A6 dok je vozio 217 km/h

708
0

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je i proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te time smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.

Tijekom nadzora sveukupno je zabilježen 241 prometni prekršaj i to: 97 prekršaja prekoračenja brzine, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, zatim pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 93 različita prometna prekršaja.

Noćas je na autocesti A6 kod Vrbovskog izmjerena najveća brzina. Posada policijskog presretača je deset minuta poslije pola noći, kod vijadukta Severinske Drage, zaustavila 27-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Audi A6, križevačkih registracijskih oznaka, dok se kretao u smjeru Zagreba brzinom od 217 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 5000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na mjeseca dana.

Od 15 vozača pod utjecajem alkohola, njih troje je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,51 g/kg, šest ih je evidentirano u kategoriji između 0,51 do 1,00, pet između 1,01 i 1,50 g/kg, jedan vozač je bio s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je odbio alkotestiranje.

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je 57-godišnjem vozaču u Rijeci. Spomenutog vozača prometna policija je zaustavila u subotu, 24. listopada oko 2.15 sati u ulici Riva gdje je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Protiv 57-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog, a i svi ostali sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Ovog vikenda dogodilo se i 26 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško i četiri lakše ozlijeđene. I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, a posebno vozače, na veći oprez i poštivanje svih prometnih pravila u cilju smanjenja nastanka prometnih nesreća te ozlijeđenih osoba, kao i materijalne štete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here