Home Biznis Grad Rijeka donosi nove mjere pomoći poduzetnicima i ugostiteljima

Grad Rijeka donosi nove mjere pomoći poduzetnicima i ugostiteljima

1079
0

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović najavio je u ponedjeljak da Grad Rijeka uvodi nove mjere za pomoć riječkim poduzetnicima i ugostiteljima u okolnostima otežanog poslovanja zbog pandemije koronavirusa.

Nove epidemiološke mjere koje se donose kako bi se smanjilo veliko povećanje broja zaraženih, utječe na gospodarstvo i sve aspekte života, pa je riječka gradska uprava odlučila donijeti olakšavajuće mjere, rekao je Filipović na konferenciji za novinare.

Najavio je da se od 1. studenoga oslobađa plaćanja zakupa za javne površine za sve terase ugostiteljskih objekata u Rijeci, te se umanjuje iznos zakupa gradskih poslovnih prostora u omjeru s padom prometa. Procjenjuje se da će te mjere umanjiti prihod gradskog proračuna Rijeke za 2,5 milijuna kuna, naveo je zamjenik gradonačelnika Filipović.

Na pitanje novinara o tijeku priprema u riječkom SDP-u za lokalne izbore, Filipović, koji je i predsjednik riječke organizacije SDP-a, izvijestio je da će Gradski odbor odlučiti o kandidatu SDP-a za gradonačelnika u prvoj polovici studenoga. Dodao je da će taj SDP-ov kandidat, kao i svi do sada, pobijediti na lokalnim izborima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here