Home Vijesti Zbog riječke hladnjače Dubrovnik postavlja stupiće na ulaz u gradsku jezgru

Zbog riječke hladnjače Dubrovnik postavlja stupiće na ulaz u gradsku jezgru

333
0
Foto: Grad Dubrovnik

Iako su pravila jasna po pitanju ulaska vozila u dubrovačku gradsku jezgru, dostavna vozila svakodnevno ih krše. Zato je gradska vlast odlučila tome stati na kraj ugradnjom stupića.

Priopćili su da su jutros komunalni redari opet kaznili dostavno vozilo zbog nepropisnog ulaska u dio stare gradske jezgre. Kazna iznosi 12.000 kuna.

“Odsjek za komunalno redarstvo je, slijedom događaja prilikom kojeg je dostavno vozilo na Pločama ušlo u povijesnu jezgru bez odgovarajućeg odobrenja, prekršitelje vratilo natrag iz u Ulice sv. Dominika te im je naplaćena kazna od 12.000 kuna.

Naime, tzv. ‘hladnjača’, registarskih oznaka i broja RI4466N prometovalo je pješačkom zonom – Ulicom svetog Dominika u Dubrovniku, bez odobrenja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika. Time je počinjen prekršaj iz čl. 171. stavak 1. Odluke o komunalnom redu, a predviđena kazna za pravnu osobu iznosi 10.000 kuna i odgovornu osobu pravne osobe 2.000 kuna.

Zbog opetovanog kršenja Odluke, Grad Dubrovnik na ulazak u gradsku jezgru s Ploča implementirat će sustav kontrole prolaza putem podiznih pneumatskih stupića, čime će se fizičkom barijerom spriječiti prekršitelje u nedozvoljenim aktivnostima koje izazivaju komunalni nered u zoni povijesne jezgre”, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Previous articleMislav Bago počinio samoubojstvo?
Next articleVito Sobol iz Rijeke osvojio brončanu medalju na međunarodnoj završnici 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih u atletici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here