Home Najnovije Zbog ubojstva supruge Lambertu 30 godina, a njegovoj majci 32

Zbog ubojstva supruge Lambertu 30 godina, a njegovoj majci 32

213
0

Zbog okrutnog ubojstva 30-godišnje Tanje Brnelić, njen 33-godišnji nevjenčani suprug Alen Lambert je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, a njegova majka Anka Lambert na 32 godine zatvora. Lambertove se tereti da su Brnelić psihički i fizički zlostavljali te da su svojom nebrigom skrivili njenu smrt. Mladu ženu su držali zatočenu u stanu u Čandekovoj ulici u Rijeci. Pronađena je mrtva 18. svibnja 2006. godine, a utvrđeno je kako je preminula uslijed gnojne upale pluća s izljevom u prsište.

Podsjetimo, smrt 30-godišnje Brnelić je policiji prijavila majka njenog nevjenčanog supruga, 66-godišnja Anka Lambert.

Policija je utvrdila kako su teško bolesnu Brnelić Lambertovi nisu odgovarajuće hranili, nisu joj pozvali liječničku pomoć, zabranjivali su joj komuniciranje s vanjskim svijetom i zaključavali je u sobu. Među ostalim, nisu joj dopustili komunicirati ni sa kime izvan kuće najmanje 21 dan. Do 18. svibnja 2006. godine, kad je pronađena mrtva, bila je vezana za krevet u zamračenoj sobi.

Posljednje zlostavljanje koje je Brnelić stajalo života, nije bilo i jedino. Policiji je u studenom 2005. godine prijavljeno kako je Lambert nevjenčanu suprugu premlatio rukama i drvenim palicama. Zadobila je dvostruki prijelom vilice.

Majka narcistički dominantna, Lambert podređen i shizoidan

U iskazu danom tijekom suđenja, dr. Nadica Buzina, sudska vještakinja Centra za forenzičku psihologiju Psihijatrijske bolnice u Vrapču, rekla je kako je psihijatrijsko vještačenje nad Lambertovima pokazalo kako oboje imaju duboke i trajne poremećaje osobnosti, ali kako unatoč tome kod njih nisu pronađeni elementi smanjene ubrojivosti.

Kako je navela dr. Buzina, Alenu Lambertu je dijagnosticiran poremećaj osobnosti s dominantnim shizoidnim obilježjem, koji se manifestira emocionalnim siromaštvom i emocionalnom hladnoćom, latentnom agresivnošću, distanciranošću od okoline te teškoćama u uspostavljanju zrelih i stabilnih međuljudskih odnosa, dok je kod njegove majke riječ o poremećaju ličnosti s dominantnim narcističkim i disocijalnim obilježjima, s naglašenom potrebom idealiziranja svih aspekata vlastite egzistencije, što se kod nje manifestira agresivnošću, egocentričnošću, manipulativnošću i nesposobnošću empatijskog prepoznavanja želja i osjećaja druge osobe.

“Samo sam je nekoliko puta lupio malim štapom”

U svom iskazu, Alen Lambert je naveo kako suprugu nikad nije tukao, već ju je “samo nekoliko puta lupio malim štapom”. Naveo je i kako se ne osjeća krivim za njenu smrt, jer ju je jako volio i jer ju je za krevet vezao jedino iz razloga što je odbijala hranu. Dodao je i kako je želio zvati liječnike, ali mu Brnelić to navodno nije dopuštala.

Njegova majka Anka se, pak, tijekom cijelog suđenja branila šutnjom. Progovorila je tek prilikom davanja završne riječi, kad je rekla kako joj je žao zbog toga što je sve ovako završilo, ali kako se ne osjeća krivom, jer nije učinila ono za što je se tereti. (Index.hr)

Previous articleRibarski bojkot riječke burze ribe
Next articleUljanik Plovidba znatno smanjila dobit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here