Home Najnovije Zekić o penalu: Ja nakon toliko godina u nogometu više ništa ne...

Zekić o penalu: Ja nakon toliko godina u nogometu više ništa ne razumijem

240
0

Hajduk je s 1:0 pobijedio Slaven Belupo te se plasirao u finale SuperSport Hrvatskog kupa, gdje će igrati protiv Šibenika. Utakmicu je na konferenciji za medije komentirao trener koprivničkog kluba Zoran Zekić. “Još sam malo vruć, ali ponosan sam na svoje igrače. Odlično smo stajali. Bili smo dobri u posjedu i izlasku. Imali smo par dobrih trenutaka.

Ne mogu se sjetiti ozbiljnijeg trenutka Hajduka do onoga koji je presudio utakmicu. Mogu zajedno s igračima pronaći snage za oporavak. Ovo nam je velik šok. Mislimo da nismo zaslužili ispasti na ovaj način. Kad su dečki tužni, ni ja nisam veseo”, započeo je Zekić.

Je li bio penal?
“Ja nakon toliko godina u nogometu više ništa ne razumijem. Ima puno stručnjaka, molio bih ih da usporede situacije u Gorici i ovdje s Varaždinom. Danas sam shvatio da penal može biti i kad ruka nije toliko izražena. Ne znam što bih rekao.

Nije mi drago pričati o tome niti mi je drago što se događa. A još mi je manje drago što će me netko kazniti nakon ovog jer ionako ne smijem ništa ni komentirati”, rekao je Zekić.

U prvom poluvremenu ste bili bolji prema naprijed. U drugom ste stali. Je li došlo do šoka?
“Prvi šok bio nam je zbog onog što se dogodilo Tepšiću. Čini se da je teže ozlijeđen. Želim mu što brži oporavak. Nesreća ne dolazi sama. Realno, nije se dogodilo ništa spektakularno, niti po nas nešto problematično. Zakasnili smo jednom u bloku i taj je trenutak odredio utakmicu, a mislim da nije trebao.

Probali smo stisnuti, ali ne mogu naći zamjerke igračima. Mogli smo biti malo opasniji naprijed, ali što reći ljudima koji plaču i koji su dali zadnji atom snage? Isto tako, sretan sam što je atmosfera bila dobra jer je bilo i naših navijača. Povest ćemo Podravske štuke u Maksimir. Daj Bože da ima više ovakvih utakmica. Da, našli su prijevoz”, odgovorio je Zekić.

Bojite li se da će se ovaj poraz odraziti na igrače, a čeka vas borba za Europu?
“Sve što sam prošao s ovim igračima… Nema straha, znam da će dati sve od sebe. Kako će završiti, to je možda i viša sila. Došli smo do trenutka da se borimo za nešto više. Siguran sam da ćemo napraviti sve kako bismo se do kraja borili za Europu”, rekao je Zekić.

Kakva je točno situacija s Tepšićem?
“Razgovarao sam s njegovim roditeljima. Tepšić je na Hitnoj, obavljaju se snimanja, sumnja se na vanjski prijelom čelne kosti. Nadam se da neće biti toliko ozbiljno. Vidio sam i taj start. Zaista je bilo grdo.

Nadam se da će biti što manje problema. Hvala Bogu, pri svijesti je. Vjerojatno će cijelu noć ostati na promatranju jer uvijek postoji opasnost od, ne daj Bože, težih posljedica”, rekao je Zekić.

U subotu na Maksimir. Samo tri dana pauze.
“To je najljepše u nogometu. Danas se mogu fokusirati na Hajduk, sutra moram razmišljati o Dinamu. Borit ćemo se. Nema predaje prije utakmice. Ako protivnik bude bolji, čestitat ćemo, ali nadam se da ćemo biti na dispoziciji kako sam ja to zamislio”, izjavio je Zekić.

Leko se žalio na teren. Je li stvarno teren loš?
“Da, imamo problem s terenom. Leko bi se žalio još više da nije ispalo ovako kako je. Hibridi su odlična ideja, ali imaju rok trajanja. Ovaj teren je tu pet-šest godina, nemamo grijanje, a vegetacija je takva kakva jest. To se mora promijeniti, nije to samo kod nas. Slično se događalo u HNL-u. Boško Šutalo se ozlijedio zbog terena.

Vrhunski potez HNS-a koji je time podigao razinu nogometa, ali sad se to mora promijeniti. Ne znam gdje ćemo naći novac za to. Za Grad Koprivnicu bi sigurno bilo teško potrošiti pet milijuna kuna na novi teren. To je izdašan novac za bilo koji grad”, zaključio je Zekić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here