Home Vijesti Zelenski napao Kissingera: ‘Čini se da njegov kalendar ne pokazuje 2022. već...

Zelenski napao Kissingera: ‘Čini se da njegov kalendar ne pokazuje 2022. već 1938. godinu‘

177
0

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski napao je bivšeg ministra vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Henryja Kissingera jer je u utorak sugerirao da bi u fokusu ukrajinsko-ruskih mirovnih pregovora trebalo biti stvaranje granice koja bi pratila “liniju kontakta” između tih dvaju država u ukrajinskoj regiji Donbas koja je postojala prije početka ruske invazije na Ukrajinu, javlja CNN.

– Bez obzira na to što Rusija napravi, tu je netko tko kaže: ‘Uzmimo u obzir njezine interese’. To se moglo čuti i ove godine u Davosu. Unatoč tome što su tisuće ruskih raketa pogodile Ukrajine, unatoč tome što su ubijene desetine tisuća Ukrajinaca, unatoč Buči i Mariupolju, unatoč uništenim gradovima i unatoč “filtracijskim kampovima” koje je Rusija sagradila te u kojima ubija, muči, siluje i ponižava na pokretnoj traci – rekao je Zelenski u srijedu tijekom obraćanja okupljenima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

– Rusija je sve to napravila u Europi. Unatoč tome, u Davosu, primjerice, gospodin (Henry) Kissinger izlazi iz duboke prošlosti i govori da se dio Ukrajine treba dati Rusiji – dodao je Zelenski.

Podsjetimo, Kissinger je u utorak između ostaloga rekao da pregovori između Ukrajine i Rusije trebaju početi tijekom iduća dva mjeseca jer će se inače stvoriti tenzije preko kojih se neće moći tako lako prijeći.

– Idealno, linija razdvajanja trebala bi biti povratak na prethodno stanje stvari. Inzistiranje na nastavku ratovanja nakon što prođu ta dva mjeseca ne bi dovelo do slobode Ukrajine, već do novog rata protiv same Rusije – rekao je Kissinger.

Zelenski je Kissingerove stavove usporedio s udovoljavanjem nacistima 1938. godine.

– Čini se da kalendar gospodina (Henryja) Kissingera ne pokazuje 2022. već 1938. godinu i čini se da je mislio da se obraća publici u Münchenu, a ne onoj u Davosu. Inače, te je 1938. godine obitelj gospodina Kissingera bježala od nacista. On je tada imao 15 godina – rekao je ukrajinski predsjednik.

Zelenski je one koji savjetuju da Ukrajina Rusiji nešto dade nazvao “velikim geopolitičarima” koji ne vide “obične ljude”.

– Milijuni žive na teritoriju koji bi oni zamijenili za iluziju mira. Morate vidjeti ljude – rekao je Zelenski.

Ukrajinski je predsjednik rekao i da se njegova vojska suočava s najjačim napadima ruskih trupa, koje na nekim bojištima imaju više oružja nego ljudstva. Zelenski je od Zapada zatražio dodatne pošiljke oružja.

– Bez iznimaka, bez restrikcija. Dovoljno za pobjedu – zaključio je Zelenski.

Previous articleBizaran susret Vladimira Putina s ozlijeđenim ruskim vojnicima: ‘Želiš se vratiti tamo? Definitivno i hoćeš‘
Next articleKacusha show s Milanom Radovićem: Rijeka ima velike šanse za pobjedu! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here