Home Vijesti Zelenskij: Spreman sam razgovarati s Putinom, ali samo o jednom pitanju

Zelenskij: Spreman sam razgovarati s Putinom, ali samo o jednom pitanju

153
0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u obraćanju videovezom na Svjetskom ekonomskom forumu da je Vladimir Putin jedini ruski dužnosnik s kojim se voljan sastati i to samo s jednim ciljem – da prekinu rat.

‘Bez njega se ne donose nikakve odluke. I toga moramo biti jasno svjesni… A ako govorimo o konkretnoj odluci o okončanju rata, onda ova odluka neće biti donesena bez njega. A nakon onoga što su napravili, znate, mi nemamo velike želje za tim sastancima, a ne može biti ni velike želje da se sastajemo s posrednicima.

Stoga, u principu, ne prihvaćam nikakve sastanke s bilo kim iz Ruske Federacije, osim s predsjednikom Ruske Federacije. I samo ako je jedno pitanje na stolu – ono o okončanju rata. To je to. Nema se o čemu drugom razgovarati’, rekao je videovezom Zelenskij okupljenima u Ukrajinskoj kući u Davosu, prenijela je agencija Ukrinform.

Ukrajinski predsjednik je u svom obraćanju okupljenima istaknuo i da dogovaranje bilo kakvih pregovora s Rusijom postaje sve teže u svjetlu, kako je rekao, evidentnih akcija ruske vojske protiv civila pod okupacijom.

Zelenskij je također rekao da bi svaki pokušaj vraćanja silom poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala 2014., prouzročio stotine tisuća žrtava.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij zatražio je ranije na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu još oružja i ‘maksimalne’ sankcije protiv Moskve, uključujući potpunu obustavu trgovine s Rusijom koja je prije tri mjeseca napala njegovu zemlju.

‘Sankcije bi trebale biti maksimalne kako bi Rusija i svaki drugi potencijalni agresor koji želi voditi brutalni rat protiv svog susjeda odmah jasno znao posljedice svog djelovanja’, rekao je Zelenskij.

Previous articleU Otvorenom se svađali novinar i član uprave Dinama: “Vi ste opsjednuti Mamićem”
Next articleKacusha show: Može li nas nogomet izvući iz inflacije?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here