Home Vijesti Žena iz Pule mislila da se dopisuje s turskim glumcem. Ostala bez...

Žena iz Pule mislila da se dopisuje s turskim glumcem. Ostala bez ogromnog novca

141
0

Žena iz Pule mislila je da se dopisuje s turskim glumcem. Ostala je bez 10.000 eura.

Žena je putem aplikacije na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac te se neko vrijeme s njim dopisivala, piše policija.

“Nakon što je muškarac zadobio njeno povjerenje, zatražio ju je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav. U razdoblju od 6. prosinca prošle godine do 25. siječnja ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 eura, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtjevom za daljnjom uplatom novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji”, piše policija.

“Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav”, dodaje se.

Počinitelji tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu oprezni i da s nepoznatim osobama ne dijele nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje.

Previous articleFOTO: Autobus udario automobil u Zvonimirovoj
Next articleFOTO: Prometna nesreća u centru grada, vozač ‘alfe’ prevezen u bolnicu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here