Home Najnovije Županija usvojila proračun

Županija usvojila proračun

1279
3

S 28 glasova za i 9 protiv skupština Primorsko-goranske županije prihvatila je proračun za iduću godinu u iznosu od 313 milijuna kuna. Protiv su glasali oporbeni HDZ, HSS, HKDU, HSP, Akcija mladih i Lista za Rijeku. Iako su zastupnici PGS-a Nikša Vitković i Franjo Butorac u raspravi iznosili kritičke opaske na račun proračuna na kraju su ga ipak podržali. Opozicija je nezadovoljna činjenicom da je funkcija proračuna isključivo financiranje hladnog pogona bez ikakve razvojne komponente, a župan Komadina se branio da je za to kriv opći pad prihoda i loša ekonomska situacija na globalnoj i nacionalnoj razini. 

Zastupnik Liste za Rijeku Zlatko Moranjak kritizirao je činjenicu da u razvojnim programima županije nema ni industrije ni brodogradnje, a da su turistički projekti prepisani iz priručnika Turizam na Kvarneru iz 1967. godine. Vezano uz financiranje programa javnih potreba PGŽ za 2011. Moranjak je najavio i podizanje kaznene prijave zbog utrošenih 140.000kn za financiranje radnog mjesta u Zagrebu u sklopu projekta HAZU, a što je u suprotnosti sa zakonom. (rd)

3 COMMENTS

  1. Nek mi netko kaže ima li smisla glasati za ovaj PGS kad su stalno suzdržani ili u harmoniji s SDP-om a smatraju se oporbom?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here