Home Vijesti Županijska skupština mijenja ime aerodromu Rijeka i Povijesnom i pomorskom muzeju hrvatskog...

Županijska skupština mijenja ime aerodromu Rijeka i Povijesnom i pomorskom muzeju hrvatskog primorja

1329
0

Županijski vijećnici na svojoj su sjednici iznijeli ozbiljne upravi Zračne luke Rijeka zbog lošeg poslovanja, a zatražena je i smjena sadašnje uprave. Ines Strenja Linić (PGS) smatra kako je jedino rješenje za Zračnu luku Rijeka smjena Uprave i Nadzornog odbora te da država županiji ustupi svoj dio kako bi mogla raditi na razvoju.

Mario Alempijević (Akcija mladih) smatra da Primorsko-goranska županija zaslužuje respektabilnu zračnu luku, ali da toga moraju biti svjesne i jedinice lokalne samouprave.

– Zabrinjavajuće da je Grad Rijeka kao jedan od suvlasnika dosad u nju uložio samo tri promila u odnosu na ostale suvlasnike, tvrdi Alempijević koji predlaže promjenu imena aerodromu budući da Gradu Rijeci očito do njega nije stalo.

O promjeni imena raspravljalo se i pod točkom potvrđivanja Statuta Povijesnog i pomorskog muzeja hrvatskog primorja. Član županijske skupštine Zlatko Moranjak (Lista za Rijeku) predložio je da se iskoristi prilika i inicira promjena naziva te institucije u Muzej Kvarnera što je podržao i obnašatelj dužnosti PGŽ Vidoje Vujić pa će se prijedlog uskoro naći u proceduri.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here