Home Vijesti Zvonimir Peranić: Direktorica najvećega kulturnog projekta trebala bi znati što je pitanje

Zvonimir Peranić: Direktorica najvećega kulturnog projekta trebala bi znati što je pitanje

1578
0
Piše: Zvonimir Peranić
This image has an empty alt attribute; its file name is emina.jpg
Piše: Zvonimir Peranić

Na 16, sjednici Gradskoga Vijeća Grada Rijeke održanoj 28. ožujka 2019. Emini Višnić, direktorici trgovačkoga društva Rijeka 2020 d.o.o. postavljena su pitanja o neugodnosti – prijetnji koje je doživio jedan građanin zbog pogrešno objavljenih informacija na web stranicama.
Informacije su se ticale izložbe „Football and Fashion“ u 2020.koja se trebala temeljiti na predmetima i dokumentima koje je prikupio navijač Rijeke D.H., da je H. jedan od osnivača Armade te da će izložba biti priređena u Beogradu.
Kako na sjednici nisu dane informacije, odgovori su se tražili u pisanome obliku. Međutim, Emina višnić na iste nije odgovrila niti nakon dostavljenoga odgovora 09. travnja 2019. (https://www.rijeka.hr/councillor-question/tko-su-autori-netocnih-informacija-u-najavi-izlozbe-football-fashion-u-beogradu-kakvi-su-postupci-provedeni-obzirom-na-odgovornost-autora-najave-koja-je-ustrasila-uznemirila/ )
Nevjerojatna je lakoća ignorancije kojom se Emina Višnić odnosi spram postavljenih joj pitanja. Vjerojatno ne ignorira svoja obilata mjesečna primanja koja dobiva upravo od onih (poreznih obveznika) kojima uskraćuje odgovore. Direktorica najvećega kulturnog projekta trebala bi znati što je pitanje. Trebala bi ga znati prepoznati. A trebala bi i odgovoriti na isto! No, Emina Višnić to ignorantski zanemaruje.
Pitanja su bila: Tko su autori netočnih informacija, kakvi su postupci provedeni, obzirom na odgovornost autora najave koja je ustrašila i uznemirila drugu osobu te kakav je stav Emine Višnić u vezi odgovornosti u ovome slučaju? Nadalje, je li se direktorica osobno ispričala toj osobi? Dodatno u komentaru na neodgovor na postavljeno vijećničko pitanje, kako Emina Višnić uobičajeno zna neodgovoriti (ili ne zna odgovarati), postavljeno je pitanje jesu li Lela Vujanić i Nemanja Cvijanović autori navedene objave?
Od svih pitanja, Emina Višnić odgovorila je posredno samo na jedno! A to je da se osobno nije ispričala čovjeku kojemu je postupak u tvrtci kojom upravlja, koju vodi i u kojoj je odgovorna osoba, prouzročio djela opisana u Kaznenom zakonu. Ispričala se Lela Vujanić kao organizator predstavljanja u Beogradu i voditeljica programskoga pravca Kuhinja. Naime, Emina Višnić je tih dana bila službeo u Japanu.
Emina Višnić potpuno je ignorirala pitanje o autoru ili autorima navedenog teksta (djela). Ne znam jeli više poražavajuća činjenica kako ne zna tko su autori ili činjenica da skriva informaciju?
Emina Višnić potpuno je ignorirala pitanje o postupcima provedenim obzirom na odgovornost autora najave koje su ustrašile i uznemirile drugu osobu i koje su dovele do višestrukih prijetnji toj osobi! Je li moguće da nitko ni za što nije odgovoran u ovome događaju i da po pitanju odgovornosti nitko nije odgovarao? Ako Emina Višnić smatra da je postupak koji je uzrokovao prijetnje benigan, minoran i nikakav, da ne zaslužuje nikakvu odgovornost autora neka to jasno i odgovori. Autori, valjda kao i ona sama, imaju samo prava, poput ogromnih plaća koje redovito primaju. Mnogi sugrađani nemaju niti osnovna sredstva i grcaju u egzistencijalnim problemima. Ako pak postoji odgovornost, neka odgovori koje je sankcije, kada i prema kome ostvarila.
Izravno nije odgovoreno na pitanje o tome kakav je osobni stav Emine Višnić u vezi odgovornosti u ovome slučaju. No, iz njenoga ignorantskog ponašanja mogu se izvesti zaključci. Stavovi su, pored znanja i vještina, bitni elementi kompetencija. Samo znanje nije dovoljno. Možete znati sve o vožnji automobila, ali ako ne postoji iskustvo – vještina, teško će se upravljati vozilom. No, ako i posjedujete vještine, ali nakon kamere koja mjeri brzinu na cesti ubrzate iznad ograničenja, onda vas takav stav čini nekompetentnim jer ugrožavate druge dionike u prometu. Ekstremniji primjer razlike u stavovima vidimo kod dva čovjeka koji su imali znanja i vještine, ali različiti stavovi su ih različito usmjerili: Einstein i Mengele.
Emina Višnić potpuno ignorira pitanja o stavovima. Ne odgovara išta o stavovima. Za nju je valjda nebitno informirati o stavu spram odgovornosti autora najave koje su utrokovale prijetnje. Emina Višnić je ignorirala i pitanje o tome jesu li autori najave Lela Vujanić i/ili Nemanja Cvijanović i/ili netko treći, četvrti… Nebitno je informirati i o njenome vlastitome stavu o ovim događajima. Ipak, svojim postupcima Emina Višnić možebitno ukazuje na svoje stavove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here