Home Vijesti Zvonimir Peranić na aktualnom satu pitao Eminu Višnić: Razmišljate li o ostavci?

Zvonimir Peranić na aktualnom satu pitao Eminu Višnić: Razmišljate li o ostavci?

997
0
foto: rijeka.hr

Današnji aktualac Gradskog vijeća otvorio je Zvonimir Peranić (MOST) koji je postavio pitanje odgovornosti direktorice društva EPK 2020, kazavši kako iz te tvrtke odlaze zaposlenici, imaju problema s financiranjem, ljudi koji u tvrtki rade nisu upoznati s time što rade i općenito je situacija takva da se dovodi u pitanje realizacija čitavog projekta, a da je direktorica Višnić u razgovorima sa suradnicima kazala, da ako projekt propadne, odgovornost će ionako snositi gradonačelnik, a ona će se lako vratiti u Zagreb od kuda je i došla. Stoga smatra da bi direktorica Višnić trebala dati ostavku i prepustiti taj projekt nekome tko bi to uspješno doveo do kraja.

Direktorica EPK 2020 Emina Višnić je kazala kako na niz tako iznesenih insinuacija i nepotvrđenih činjenica, tračeva, citiranja riječi koje ona nije nikad izgovorila, neće dati odgovor, odnosno neće dati odgovor na temelju tako postavljenog pitanja.

Zvonimir Peranić je u replici Višnić kazao kako je očekivao ovakav odgovor i dodao kako je po njegovu mišljenju važan EPK 2020 i važna je Rijeka, a nije važna Emina Višnić, predloživši još jednom da se razmisli o tome da netko drugi nastavi voditi ovaj projekt.

Danko Švorinić Lista za Rijeku (RI) uputio je pitanje pročelnici Ireni Miličević vezano uz stanje fasada u užem centru grada, zaštićenoj spomeničkoj jezgri, odnosno pitanje raznih instalacija, antena, svjetlećih reklama i klima uređaja koji ih nagrđuju. Kazao je kako po tom pitanju u gradu vlada divlji zapad, ne zna se tko pije tko plaća, a stanje gore nego u ostalim jadranskim gradovima. Pitao je zbog čega to nije regulirano Odlukom o komunalnom redu i je li moguće napraviti nekakav akcijski plan da se to stanje popravi do 2020.g., kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture.

Pročelnica Irena Miličević je odgovorila kako je to pitanje pogođeno. Svjesni smo stanja koje je prisutno na fasadama u užem centru grada. Na žalost, nemoćni smo na reagirati samo temeljem opažanja građana jer se svi zahvati trebaju dogovoriti sa Konzervatorskim zavodom, budući da potpadaju pod njihove inspekcijske službe i oni znaju za to, ali nemaju dovoljno ljudi. Grad Rijeka je ponudio da gradsko komunalno redarstvo detektira takve uređaje i instalacije, a da onda Konzervatorski zavod na osnovu takvih podatka izda rješenja za uklanjanje, no za sada se još ništa nije napravilo od strane Konzervatorskog zavoda. U planu za 2019. Komunalno redarstvo je odredilo s Konzervatorima ponovno pokretanje tih aktivnosti.

Danko Švorinić je replicirao kako su on i vijećnik Peranić bili Konzervatorskom zavodu i dotakli se te priče s konzervatorima. Oni su im tada rekli kako i oni upravo to predlažu, da komunalni redari Grada Rijeke pomognu njima. Švorinić je dodao kako će inicirati sjednicu Odbora za kulturu da vide u čemu je problem i kako ga riješiti te predložiti, s obzirom na to da u Odluci o komunalnom redu nema odredbe o tome, da se ta odluka promijeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here