Home Vijesti Žvotno ugrožena pacijentica danas spašena s Raba po jakom nevremenu na moru

Žvotno ugrožena pacijentica danas spašena s Raba po jakom nevremenu na moru

65
0

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), danas 21. siječnja u ranim popodnevnim satima pokrenuta je akcija hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) životno ugrožene pacijentice, slijedom poziva Hitne medicinske službe Primorsko goranske županije.

S obzirom na izrazito nepovoljne vremenske uvjete na Kvarneru, zbog kojih nije bio moguć pomorski niti kopneni prijevoz pacijentice, u MRCC Rijeka je u dogovoru sa Zavodom za hitnu medicinsku službu Zadarske županije, odlučeno izvršiti MEDICO akciju najkraćom i najsigurnijom pomorskom rutom prema Općoj bolnici Zadar, prijevozom s otoka Raba na otok Pag.

MEDICO prijevoz pacijentice izvršila je Lučka ispostava Rab, čiji službenici su odmah po zaprimanju obavijesti ukrcali pacijenticu i liječničku pratnju u Rabu, odakle su spasilačkom brodicom isplovili u 13.20h prema otoku Pagu.

Unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru i valovima visine od 2 do 5 metara, pacijentica je sigurno iskrcana u mjestu Lun u 13.36h, kada su pacijenticu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar, čime je ova akcija uspješno okončana. (index.hr)

Previous articleVIDEO U Turskoj mnogi pričaju o oblaku neobičnog oblika, neki tvrde da je NLO
Next articleMaja Babin 26. kraljica Riječkog karnevala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here