Home Vijesti Otkrivena osmorica provalnika

Otkrivena osmorica provalnika

590
0

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta, pri Sektoru kriminalističke policije PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom hrvatskih državljana u dobi od 17 do 47 godina života i jednim 40-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, a zoig osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela teških krađa.
Osnovano se sumnja da su u svibnju, lipnju, srpnju i kolovozu ove godine na širem riječkom i crikveničkom području te u Gorskom Kotaru počinili ukupno 12 provalnih krađa u različite objekte. Kaznena djela su činili pojedinačno ili pak u paru ili grupi.

Dana 17/18. svibnja , na području Šmrike, 47-godišnjak je izvršio provalu u kontejner jednog građevinskog obrta te otuđio veću količinu raznog alata. U istom mjesecu trojica od njih provaljuju u ugostiteljski objekt na području Viškova iz kojega oduzimaju novac i cigarete.

Iz kioska, također na području Viškova, u koji su provalili u šestom mjesecu, otuđili su veću količinu cigareta, a pokušali su provaiti u jedan kiosk na istom području. Dana 21. lipnja dvojica počinitelja provalila su u župni ured u Skradu te otuđili nekoliko tisuća kuna, a početkom sedmog mjeseca prvovalilisu u župni ured u Bribiru iz kojeg također otuđuju novac.

Kriminalističkim je istraživanjem nadalje utvrđeno da su u sedmom mjesecu provalili u dvije trgovine i to u Mihotićima, na matuljskom području i u Triblju. Iz ovih trgovina otuđili su veću količinu cigareta, nekoliko foto-aparata, mobitela, novac, telefonske kartice, dokumentaciju. U trgovinu mješovitom robom koja se nalazi u Dražicama pokušali su provaliti u šestom mjesecu ove godine, a u sedmom mjesecu u benzinsku postaju u Ravnoj Gori.

U kolovozu je 47-godišnjak provalio u obiteljsku kiuću u Crikvenici u vlasništvu Zagrepčanina. Iz kuće je otuđio više komada zlatnog id rugog nakita. Dvojica počinitelja sumnjiče se i za tešku krađu provaljivanjem u obiteljsku kuću u Klani. Ovo je kazneno djelopočinjeno u devetom mjesecu 2005. godine, kada su iz kuće otuđili veću količinu zlatnog nakita.

Izvršenjem gore navedenih kaznenih djela počinitelji su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 193 000 kuna. a dio otuđenih predmeta je i pronađen. Protiv svih počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here