Home Mozaik Ako primjetite ove promjene na koži, trebali biste se što prije obratiti...

Ako primjetite ove promjene na koži, trebali biste se što prije obratiti liječniku

189
0
1515803 untitled ls
1515803 untitled ls

Mnogi trenutno uživaju na suncu – ali važno je imati pravu zaštitu kada smo vani. Imajući na umu koliko je važno koristiti zaštitu od sunca, doktor je istaknuo nekoliko važnih savjeta na TikToku.

Dr. Karan Raj rekao je da oni koji imaju uporne prištiće koji odbijaju nestati trebaju posjetiti liječnika. U videu koji prikazuje malu točkicu na licu žene, savjetovao je da svaki “prištić” koji ne zacijeli ili ne nestane zahtijeva liječničku pomoć. Zatim je pokazao sliku još jednog traga koji se u početku pojavio kao prištić, ali se pokazalo da je karcinom bazalnih stanica (BCC) – jedan od najčešćih oblika raka kože.

Dr. Raj je objasnio da ovi madeži obično imaju “uvijene biserne rubove” i također mogu pokazivati ​​sitne krvne žile ili čireve. Povremeno mogu nalikovati osipu ili suhim mrljama, postojati čak i nakon liječenja antifungalnim proizvodima. Pozvao je ljude da upamte da rak kože nije uvijek crna ili smeđa mrlja ili nešto što se brzo mijenja. BCC, primijetio je, često “sporo rastu” i stapaju se s bojom kože.

Dr. Raj naglasio je važnost provjere svih kožnih ožiljaka koji ne zacjeljuju, bez obzira na tip kože. Naglasio je da treba paziti na promjene na koži. Otkako je video dr. Raja postao viralan, prikupio je tisuće pregleda, a mnogi su izrazili zahvalnost za njegove savjete koji su spasili život. Brojni gledatelji također su podijelili svoje priče o zdravlju kože.

@dr.karanr Skin check @jay ex ♬ original sound – Dr Karan Raj

“Ova provjera kože ključna je za održavanje zdrave i sjajne kože. Hvala na podsjetniku.”

“Jedan takav imam na nosu oko pet godina.”

NHS ističe da je nemelanomski rak kože, koji uključuje karcinom bazalnih stanica (BCC) i karcinom skvamoznih stanica (SCC), najčešći oblik raka koji nastaje u gornjem sloju kože.

Nemelanomski rak kože često se može liječiti i obično je uzrokovan pretjeranim izlaganjem ultraljubičastom svjetlu uslijed sunčanja ili korištenja solarija. Ključni znak nemelanomskog raka kože je pojava kvržice ili obojene mrlje na koži koje nema.

Iako se može razviti bilo gdje, češće se nalazi na dijelovima tijela kao što su:

glavu, lice i uši

vrat i ramena

ruke

noge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here