Home Sport Italija je i s porazom od Hrvatske prolazila 98 posto, ispostavilo se...

Italija je i s porazom od Hrvatske prolazila 98 posto, ispostavilo se da ju je Zaccagni spasio

140
0
GQ3fSNkX0AAiGVt
X

Nakon dramatičnog raspleta grupne faze Europskog nogometnog prvenstva, jasno je da je Mattia Zaccagni svojim nevjerojatnim pogotkom u osmoj minuti sudačke nadoknade za izjednačenje 1:1 protiv Hrvatske, ne samo izbacio momčad Zlatka Dalića iz natjecanja, već i osigurao prolazak Italije u osminu finala.

Zaccagnijev pogodak: Prekretnica u grupi

Hrvatska je sve do te dramatične minute bila sigurno drugoplasirana u svojoj skupini, a Italija je s tri boda također izgledala sigurno za prolazak, čak i s porazom. Naime, prije posljednjeg kola, Italija je imala tri boda i nalazila se u poziciji koja joj je davala 98 posto šanse za prolazak u osminu finala kao trećeplasirana momčad.

Nevjerojatni preokret: Italija na rubu ispadanja

Tijekom utakmice protiv Hrvatske, Italija je gubila sve do posljednjih trenutaka. Iako su statističari predviđali siguran prolazak Italije čak i s porazom, situacija se drastično promijenila nakon završetka svih utakmica u grupnoj fazi. Da je Italija izgubila od Hrvatske, ispala bi s Eura, pridružujući se Mađarima na putu kući.

Posljednji trenuci: Zaccagnijev heroj

Međutim, Zaccagnijev pogodak u 98. minuti promijenio je sve. Njegov udarac je osigurao izjednačenje protiv Hrvatske, čime je Italija osvojila ključni bod koji ju je odveo u osminu finala. Taj gol nije samo spasio Italiju, već je također eliminirao Hrvatsku iz natjecanja, što je bio ogroman udarac za Dalićevu momčad koja je do tada bila sigurna u svoj prolazak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here