Home Vijesti ‘Ako struka pokaže da je opasna, Marišćina neće raditi!’

‘Ako struka pokaže da je opasna, Marišćina neće raditi!’

3727
0
66721_10200622262894169_1858377805_n
foto: facebook

Vijećnike Županijske skupštine uoči sjednice dočekali su predstavnici Eko-stožera Marišćina s pitanjem gdje je zapela obećana revizija. Rok za dostavu revizijskih izvješća o Centralnoj zoni za gospodarenje Marišćinom istječe 15. travnja, odgovorio je Vujić, a do tada bi, uz već dva dostavljena, trebalo stići i treće zatraženo izvješće.

Govoreći o Centralnoj zoni za gospodarenje otpadom Marišćina, obnašatelj dužnosti župana primorsko-goranskog Vidoje Vujić naglasio je kako će, kada sve revizije budu na broju, s njima upoznati EkoPlus te osnovati povjerenstvo struke i građana koje će izvješća razmotriti i o njima se očitovati.

Dosadašnji podaci govore da nema utjecaja na zdravlje građana, a Vujić vjeruje da će Marišćina proraditi iduće godine. Ako struka, i jedino struka pokaže da je opasna, Marišćina neće raditi, dodao je Vujić.

Župan je za svoj rad osim od vladajuće većine dobio i pohvalu koalicije AM – PGS, a jedini je kritiku uputio Zlatko Moranjak iz Liste za Rijeku, koji smatra kako se u mandatu nisu riješila četiri projekta: LNG, Plomin, Zračna luka i Marišćina. (radio rijeka/rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here