Home Mozaik Amanda je pobjegla iz sekte koja je prakticirala incest: “Djeci su nedostajale...

Amanda je pobjegla iz sekte koja je prakticirala incest: “Djeci su nedostajale uši, mislili smo da je to normalno”

240
0

Nevjerojatna priča o Amandi, mladoj djevojci koja je uspjela pobjeći od vjerske sekte svoje obitelji, koja je od prakse incesta napravila kamen temeljac. Ova jeziva priča dolazi iz američke savezne države Utah, poligamne sekte poznate pod imenom Davis County Cooperative Society, smještene u Bountifulu, poznate i pod nadimkom The Order. Gostujući u jednom američkom podcastu, priznao je da je tatina sadašnja treća supruga zapravo Amandina polusestra te da bi, da nije uspjela pobjeći, vjerojatno bila prisiljena udati se za rođaka.

Priča je jeziva: “Djeci su nedostajale uši, ali mislili smo da je to normalno.” U obitelji u kojoj je odrasla, odrasli su trgali stranice iz znanstvenih knjiga kako se ne bi morali pravdati za malformacije među rodbinom. Amandina ispovijest završila je i u Daily Staru koji je prenio riječi mlade žene: “Do sada smo imali samo tri voditelja”. Jedan od najstarijih pripadnika sekte je John Daniel Kingston, osuđen na zatvorsku kaznu 1999. godine: natjerao je svoju kćer da se uda za njegovog brata, a zatim ju je pretukao remenom kada se pobunila protiv incestuoznog braka. Ona također potječe iz obitelji Kingston: John Ortell bio joj je djed.

Amanda tvrdi da je njezina obitelj patila od psihičkih problema: “Htjeli su da vjerujemo da je vjenčanje braće ili sestara u redu. Svađala sam se s članom reda jer je mislio da nas vlada pokušava natjerati da povjerujemo da možda postoje problemi na genetskoj razini. Rekla sam mu: ‘Zar ne vidiš tog dječaka? On nema jedno uho. A onaj drugi? On ima psihičkih problema’… Ali kad si cijeli život okružen time, misliš da je to normalno.” Čak se i vjera ruši kada ste okruženi ljudima koji govore suprotno, pogotovo ako ste poznati.

Poligamija koju promovira i doživljava njezina obitelj stvorila je proširene obitelji: “Tehnički imam ukupno 32 brata”, priznaje protagonistica ovih šokantnih otkrića. Amanda ne samo da je odabrala društvene medije kako bi osudila nedjela obitelji, već je često gostuje na televiziji kako bi skrenula pažnju na tu temu, vrlo blizu javnosti kojoj se to predlaže u Sjedinjenim Državama. “Bilo je jako loše pripadati toj sekti, nisu htjeli da povjerujemo da je brak s rodbinom pogrešan. Mislim da imam ukupno 32 brata. To je zastrašujuće.”

“Iz nekog razloga, vođa organizacije je odlučio da će oženiti svoje nećakinje. Tako je oženio nekoliko rođaka, ali je mogao imati djecu samo s jednom od njih. Dakle, ljudi su bili natjerani da vjeruju da su incestuozni odnosi normalna i dobra stvar za dobrobit kulta, iako su u stvarnosti samo nanosili štetu. Na primjer, kad sam bila u crkvi, bila sam učiteljica u školi… Vidjela sam djecu bez ušiju jer su rođena bez njih zbog genetskog miješanja. Nažalost, neki su također imali psihičkih problema, mrzim to reći jer je to jako loša stvar, ali postojala je jasna razlika između toga kada ste vidjeli sedmogodišnjaka koji je došao iz nekonsangvinične obitelji i onda sedmogodišnjaka koji je došao iz s istim ocem, ali koji je odlučio oženiti njegovu polusestru”

Previous articleIgrači Gorice nakon pobjede protiv Dinama nisu štedjeli glasnice: “Hoćemo titulu!” VIDEO
Next articleOva tvrtka nudi plaću od 2400 eura mjesečno za gledanje videa na Facebooku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here