Home Mozaik Ova tvrtka nudi plaću od 2400 eura mjesečno za gledanje videa na...

Ova tvrtka nudi plaću od 2400 eura mjesečno za gledanje videa na Facebooku

210
0

CCC Barcelona Digital Services angažirao je osoblje za gledanje uznemirujućih videa na Facebooku, kako bi pratili, cenzurirali, brisali i banovali autore određenih videa na Facebooku. 20% zaposlenika Mete angažiranih na ovom konkretnom poslu je na bolovanju zbog psihičkih traumi pretrpljenih nakon ovog iskustva. Zadatak im je bio pregledati 300 do 500 videa dnevno kako bi izdvojili one koji bi mogli pogoditi najosjetljivije korisnike.

Naporan cenzurski posao iz mnogo razloga: zaposlenici su rekli da su uživo svjedočili vrlo okrutnim epizodama poput ubojstava, silovanja i samoubojstava. “U jednom od videa otac pokazuje svoju bebu koja bi imala godinu dana. Zabija mu nož u prsa, izrezuje srce i jede ga”, rekao je Francesc Feliu za Euronews. Uznemirujuće izjave koje ostavljaju radnike Mete začuđene. Ne samo videa, čak je i zvuk bio uznemirujući, uznemirujući, s nesnosnim kricima i galamom. Krv je konstanta. Prema riječima odvjetnika, radnici pate od posttraumatskog stresnog poremećaja, opsesivno-kompulzivnog poremećaja i depresije. Sada će Metina tvrtka morati odgovarati zbog optužbi za izazivanje psihičkih bolesti kod mladih i zdravih ljudi.

Ovo nije prvi takav slučaj. Već 2017. jedan je zaposlenik optužio Facebook za istu stvar: godinu dana je radio kao moderator društvene mreže i to je bio još manje iscrpljujući posao nego danas. Uz njega, još 35 Facebookovih kolega podnijelo je tužbu irskom Visokom sudu, u europskom sjedištu Mete. “Ozbiljno shvaćamo podršku recenzentima sadržaja i zahtijevamo od svih tvrtki s kojima smo partneri da pruže podršku obučenih profesionalaca 24/7 na licu mjesta”, odgovara Meta. Ali odvjetnik Feliu kaže: “Ova vrsta sadržaja vas plaši za cijeli život. Mi nismo strojevi ili računala bez osjećaja.”

Nadalje, politika Meta bi prisilila zaposlenike da gledaju videozapise u cijelosti, kako bi mogli ispravno opravdati razloge za cenzuru.

Previous articleAmanda je pobjegla iz sekte koja je prakticirala incest: “Djeci su nedostajale uši, mislili smo da je to normalno”
Next articleŠpanjolci: Modrić je zadnji otišao sa stadiona u Sevilli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here