Home Sport Anas: Osjećam da će ovo biti moja nedjelja

Anas: Osjećam da će ovo biti moja nedjelja

1475
0

Braća Sharbini omogućili su »Rijeci« tijekom gostovanja u Varaždinu prošle nedjelje pozamašnu rezultatsku prednost, što se neobjašnjivo istopila u posljednjih pola sata igre, unatoč dodatnoj olakotnoj okolnosti uslijed Vukmanova isključenja. Anas i Ahmad zaslužni su za sva tri pogotka riječke momčadi, ali najbolja zajednička utakmica Sharbinijevih neće ostati upamćena po pobjedi, već po »mršavom« remiju.
– Istina je, neobjašnjivo smo posrnuli u posljednjih pola sata utakmice, dobro je da na kraju nismo izgubili – kaže Anas Sharbini. – Ne znam što nam se dogodilo, jednoj iskusnoj momčadi to se ne smije dogoditi. Sve je do tih posljednjih tridesetak minuta izgledalo idealno, odlično smo ušli u utakmicu, iz tri kontre stekli veliku rezultatsku prednost, a onda jednostavno nestali. Žao mi je što nismo pobijedili, jer je ovo zaista bila najbolja utakmica Ahmada i mene otkako zajedno igramo u »Rijeci«. Jedina utjeha mi je činjenica da je Ahmad konačno proradio, uvijek sam govorio da je pravi potez kad su ga klupski čelnici odlučili vratiti. Vjerujem da će i u nastavku prvenstva potvrditi svoju visoku golgetersku klasu. Nadam se već protiv »Dinama« u nedjelju.

Bez alibija

Varaždinci su se prošle nedjelje u život vratili pogotkom Mumleka s bijele točke, poslije nepostojećeg prekršaja Novakovića na Smrekaru, ali »bijeli« nemaju pravo vaditi se na suce u utakmici tijekom koje su uspjeli prosuti pozamašnu (3:0) rezultatsku prednost i brojčanu nadmoć.
– Činjenica je da je Novaković startao na loptu i da su Varaždinci dobili priliku smanjiti rezultat iz jedanaesterca koji nije postojao – kaže kapetan Riječana. – Uostalom, o svemu najbolje govori činjenica da su se domaći gledatelji smijali poslije dosuđenog jedanaesterca. Međutim, nemamo pravo poslije ovakve utakmice alibi tražiti u suđenju. Morali smo pobijediti taman da smo mi ostali s igračem manje, a ne Varaždinci. Naravno, da nam je netko prije utakmice ponudio bod, objeručke bismo ga prihvatili, ali nismo smjeli ispustiti tako veliko vodstvo.

Novi trener »bijelih« Robert Rubčić poslije utakmice je posebno apostrofirao Anasov trkački doprinos. Što o novom treneru može reći kapetan »bijelih«?

Najveći izazov

– Sve najbolje – kaže Sharbini. – Koliko mi je god bilo žao što Ivančić odlazi, toliko mi je bilo drago što će ga naslijediti Robert Rubčić, koji mi je bio trener u pionirima. Zaista, kad smo čuli da je u kombinacijama za prvoga trenera, svi smo u svlačionici bili za. U razdoblju otkako je preuzeo momčad puno je treninga posvetio taktici. Mislim da bolje stojimo na terenu nego u proteklom razdoblju. Što se tiče pohvala na račun moga angažmana, mogu reći da sam se zaista natrčao u Varaždinu. Do te mjere da su me pred kraj utakmice počeli loviti grčevi. Ne, nije se to dogodilo zato što nisam optimalno tjelesno pripremljen, više bih grčeve u našim nogama pripisao teškom, mekanom travnjaku.
Prije svake utakmice s »Dinamom« Anas Sharbini mora odgovarati na isto pitanje o slabim igrama protiv »modrih«. Ove je nedjelje čvrsto odlučio stati na kraj lošim izdanjima protiv najbolje hrvatske momčadi.
– Istina je, dosad sam uvijek podbacio u utakmicama protiv »Dinama« – priznaje Anas. – Međutim, osjećam da će ovo biti moja nedjelja. Došlo je vrijeme da konačno protiv »Dinama« odigram dobru utakmicu. Nadam se da će mi u tome pomoći dobra atmosfera na tribinama našega stadiona i moji suigrači koji će odgovoriti najvećem izazovu u dosadašnjem dijelu sezone. (novi list)

Previous articleVojak, Kantrida i Pomerio dobivaju nove parkove
Next articleSvečano otvorenje AC Rijeka-Zagreb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here