Home Vijesti Svečano otvorenje AC Rijeka-Zagreb

Svečano otvorenje AC Rijeka-Zagreb

1006
0

Autocestu Rijeka – Zagreb u cijeloj dužni od 146 i pol kilometara svečano će danas otvoriti premijer Ivo Sanader. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na oko 661,5 milijuna eura. Konačni izračun svih troškova mogao biti veći za oko 100 milijuna eura. Osobnim automobilom iz Zagreba do Rijeke vozit će se oko sat i 15 minuta, i to će koštati 60 kuna. Autocesta je iznimno važna za turizam, a s obzirom na očekivani promet, najisplativija je autocesta u Hrvatskoj. AC Rijeka – Zagreb d.d. iz vlastitih prihoda pokriva obveze iz zajmova za izgradnju i troškove gospodarenja autocestom. Na cijeloj trasi autoceste sagrađeno je šest mostova, 13 tunela i 24 vijadukta te 15 pratećih uslužnih objekata.

Danas će se otvoriti i dionica “Goričan – Letenye” i most Mura na Autocesti A4 Zagreb-Goričan – M7 Budimpešta-Letenye. Završetkom izgradnje punog profila na dionicama autoceste A6 Rijeka-Zagreb, dionice Zagreb-Goričan i autoceste Budimpešta-Letenye, dovršena je autocesta Budimpešta-Zagreb-Rijeka.

Od 496 kilometara dužine, u Hrvatskoj se nalazi oko 265 kilometara. Radovi na dionici od Goričana do mosta Mura vrijedni su 50 milijuna kuna, a most Mura dug 216 metara, čak 8 milijuna eura. Financirale su ga Hrvatske autoceste i mađarska tvrtka za gospodarenje autocestama. (HRT)

Previous articleAnas: Osjećam da će ovo biti moja nedjelja
Next articleO energiji i okolišu u Opatiji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here