Sport

Anas Sharbini korak bliže Hajduku

Anas Sharbini korak bliže Hajduku

Uoči Nove godine u Zagrebu je odrađen riječko-splitski “sastanak na vrhu” (Frančišković i Rubeša s Perošem i Miličićem). Hajduk je na stol bacio ponudu, “Bartolović i Bušić, oko milijun eura i postotak od inozemnog transfera”, no Rijeci je to bilo premalo. Dinamo sigurno može ponuditi više od Hajduka, ali Mamići ne žele licitirati pa emitiraju stav “Sharbini nas ne zanima”, a i Rijeka bi Anasa radije gurnula na jug nego na sjever. Hajduk u ponudu nije uključio Sinišu Linića, jer mladi Sharbini ionako ne bi otišao u Split ako ga tamo ne čeka njegov grobnički prijatelj.

Kombinacija “Anas u Hajduku” se zahuktava, ali najprije se trebaju dogovoriti klubovi nakon čega mogu uslijediti igračevi pregovori sa Splićanima o njegovim uvjetima, a do te se faze još nije došlo. Direktor Rubeša na bilo kakvo spominjanje pregovora s Hajdukom odgovara isključivo sa “No comment” ne potvrđujući čak ni dobro poznati zagrebački sastanak. Svi će neslužbeno potvrditi kako se sve ozbiljnije pregovara, ali nitko ne želi izlijetati s izjavama.

Kantrida i Poljud imaju mnoge zajedničke sponzore, stvar se može razriješiti na mali milijun načina. Nevažne ne moraju biti i činjenice da je izbornik Slaven Bilić i Hajdukovo dijete i prisan prijatelj Sharbinijeva menadžera Sanjina Ugarkovića. Rijekin adut u malo vjerojatnom zadržavanju Anasa na Kantridi može biti dovođenje Nike Kovača kao zadovoljavanje temeljnog Sharbinijeva preduvjeta, ostanka na Kvarneru ako Rijeka počne slagati respektabilnu momčad kroz koju se može do reprezentativnog dresa, a to je pak najvažnija stepenica do najvažnijeg cilja – jakog inozemnog transfera.

No cijena nikako ne može jednako kvalitetno rasti, niti se u izbornikov ili u fokus bogatih zapadnih klubova može jednako upasti iz Rijekinog ili Dinamova, tj. Hajdukova dresa. Dok se, i ako se, Mamići ne odluče na eventualni “blitzkrieg”, kombinacija sa Sharbinijevim odlaskom na Poljud sve je realnija. Anas je sve bliže Hajduku. (sportske novosti)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

14 natjecatelja i tri natjecateljice te dječja staza na ovogodišnjem Carnival Snowboard Sessionu

spFebruary 19, 2019

Dario Župarić: Moramo biti zadovoljni remijem

spFebruary 18, 2019

Bišćan: Moramo biti zadovoljni

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju!

spFebruary 16, 2019

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.