Home Tehnologija Protest Anonymousa protiv ACTA-e: Hakirana Nova ljubljanska banka

Protest Anonymousa protiv ACTA-e: Hakirana Nova ljubljanska banka

1073
2

Kao dio šireg prosvjeda protiv ACTE, svjetska hakerska mreža Anonymous na kratko je hakirala službene stranice Nove ljubljanske banke, ostavivši poruku slovenskoj Vladi. Naime, danas su u Mariboru i Ljubljani zbog odluke slovenske vlade da pristupi sporazumu ACTA.

“NLB će prvi kušati naš gnjev”, navodi se u poruci Anonymousa koju prenosi slovenski 24ur dodajući da su hakeri poručili slovenskoj vladi da ih se ne boje.

Podsjetimo,pravi cilj Anti-Counterfeiting Trade Agreement je da uništi internet kakvog poznajemo i da vam oduzme vašu slobodu, poručili su Anonymous. ACTA se, naime, može interpretirati na više načina. Oni koji je pokušavaju progurati uvjeravat će vas da se radi o benignom sporazumu čiji je primarni cilj zaštititi industrijsku proizvodnju od piratskih proizvoda.

No, nešto drugačija interpretacija, ona od koje strahuju Anonymousi, pretvara ACTA-u u internetski “killswitch”. Prekidač za gašenje, odnosno cenzuru World Wide Weba. “Najveća laž ikad izgovorena je da će svaka zemlja koja ratificira ACTA-u moći sama birati kako će interpretirati odredbe sporazuma”, poručuju Anonymous.

2 COMMENTS

  1. SLOVENIJA-marionetska država. Služi Eu-eliti kao statistički podatak. Jada i bijede u njoj kako je moguće vidjeti jedino još u južnoj Srbiji, ali su izgleda tamošnji birofašisti izprogramirani da prvi dižu ruke na takve konspiracijske zakone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here