Home Sport Bivši ruski reprezentativac: 2018. smo kupili sve utakmice do one s Hrvatskom

Bivši ruski reprezentativac: 2018. smo kupili sve utakmice do one s Hrvatskom

130
0

Andrej Kančelkis, bivši SSSR-ov nogometni reprezentativac, svojevremeno je bio velika nogometna zvijezda. Bio je jedan od prvih sovjetski igrača u povijesti koji se dokazao vani, a upečatljivu karijeru imao je u Manchester Unitedu, Evertonu, Fiorentini i Rangersima.

U razgovoru za ruski Match TV, progovorio je o svom sukobu sa Stanislavom Čerčesovim, čovjekom koji je bio izbornik ruske reprezentacije između 2016. i 2021. godine, a kojeg je Kančelskis često kritizirao. U intervjuu je otkrio kako smatra da je velik dio Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine bio namješten.

“Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu) smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Koreja i Japan koji su “ubili” Talijane sudačkim odlukama”, započeo je Kančelskis.

“Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja koji nas je razbio i protiv Španjolaca koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to vrlo čudna utakmica i vjerujte, prava istina o njoj tek će se saznati”, dodao je.

“Jeste li se ikad pitali zašto je izbornik Španjolske idući dan dobio otkaz? Mislite li da je španjolski kralj dolazio bez veze? Vjerujte mi, bio je to poseban dogovor. Španjolci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao nogomet, valjda razumijem što to znači”, nastavio je.

Na pitanje mogu li igrači poput Inieste i Ramosa namjestiti utakmicu na SP-u, odgovorio je: “Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati”, zaključio je.

Previous articleAvion poletio 1.1.2023., došao do odredišta 31.12.2022., kako je to moguće?
Next articleŠpanjolci žele ograničiti vrijeme čekanja na pozive korisničkim službama i odgovore na reklamacije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here