Mozaik

Bogat program i okusi maruna u Dobreću

Bogat program i okusi maruna u Dobreću

Dobreć je spreman za svoju najveću manifestaciju – Marunadu. U organizaciji Mjesnog odbora Dobreć i ove će godine sve posjetitelje čekati brojne zanimljivosti, a sve će biti u znaku maruna, ploda kojeg ova manifestacija i slavi.

Sve počinje u subotu, kada će posjetitelje dočekati štandovi sa prigodnom ponudom maruna, robe široke potrošnje i s ugostiteljskom ponudom, a kako najavljuju domaćini, maruna će biti dovoljno za kušanje u svim oblicima. Zabavni će se program odvijati u postavljenom šatoru uz glazbenu kulisu koju će upriličiti Trio Asi i to od 14 sati, dok će u večernjem programu, koji započinje u 19 sati, nastupiti Lucky band te zvijezde večeri – klapa Iskon. Zabava će u veselom tonu uz Lucky band potrajati sve do nedjeljnog jutra.

A nedjelja donosi doista bogat program koji će započeti kreativnom radionicom Društva “Naša djeca” Opatija te će se nastaviti nastupom puhačkog orkestra u podne. Od 12 sati posjetitelji će moći posjetiti i razgledati dvije autohtone dobrećke konobe tako što će na progodnom štandu moći kupiti čašu koja će im biti “ulaznica” u svijet konoba. Kupnjom čaše posjetitelji stječu pravo da uz stručno vođenje vodiča posjete autohtone konobe u kojima će moći degustirati vino te marun pripremljen na razne načine, dok će sve biti garnirano i prigodnim glazbenim programom. Konobe će za posjetitelje biti otvorene do 17 sati.

Zabavni program u nedjelju donosi i nastup grupe Point u 13 sati, dok će se u 14:30 sati održati nastup Mićih čakavčića koji će posjetiteljima pokazati koliko i kako čuvaju svoj dijalekt. Posebna atrakcija zasigurno će biti i nastup 30-ak harmonikaša , članova orkestra “Kraška harmonika” koji dolaze iz Slovenije, dok će se zabavni program završiti nastupom grupe Point koja će posjetitelje zabavljati do 22 sata, kada će i završiti ovogodišnja Marunada Dobreć.
Prema najavama, manifestaciju će posjetiti brojni posjetitelji među kojima i veliki broj turista te su već najavljeni autobusi grupa iz Balatonfureda, Budimpešte, Slavonije… Dobreć će tako još jednom doživjeti vikend za pamćenje, na zadovoljstvo posjetitelja i domaćina koji se ove godine nadaju rekordnoj posjeti.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

spFebruary 11, 2019

EPK brojčanik već u kvaru?

spFebruary 8, 2019

Natječaj projekta INNOCULTOUR: Početak priče o uređenju Tunela

spFebruary 7, 2019

Dalibor Matanić snimao promotivni spot o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture

spFebruary 6, 2019

Najviše nagrada „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ u Primorsko-goranskoj županiji

spFebruary 6, 2019

Izgubljeni u prijevodu: Luka različitosti ili grad ronilaca!?

spFebruary 4, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.