Home Biznis Bolt na Silvestrovo zaustavlja mogućnost korištenja električnih romobila

Bolt na Silvestrovo zaustavlja mogućnost korištenja električnih romobila

324
0

Kako bi sudionike prometa zaštitio od potencijalno opasne vožnje, najveći europski pružatelj usluga mikromobilnosti odlučio je zaustaviti mogućnost najma električnih romobila u novogodišnjoj noći na način da će romobile učiniti nevidljivima u aplikaciji od 21 sat 31. prosinca do 12:00 sati 1. siječnja.

Usluga najma električnih Bolt romobila u Rijeci je predstavljena u siječnju 2021., a trenutno riječkim ulicama prometuje 200 romobila. U nepunih godinu dana rekord je ostvario korisnik s ukupno 578 vožnji, a najduža udaljenost koju je prešao koristeći Bolt romobil bila je 28,47 km. S obzirom na popularnost ovog oblika mikromobilnosti, vodeća europska superplatforma Bolt odlučila je ukazati na odgovorno korištenje romobila i za vrijeme najluđe noći u godini. Osim u Rijeci, korištenje Bolt električnih romobila bit će zaustavljeno i u drugim hrvatskim gradovima.
„Nova godina je vrijeme dodatnog opuštanja za mnoge. Međutim, ponekad ova zabava može dovesti do nesigurnog ponašanja i neodgovornog korištenja romobila. Imajući u vidu sigurnost svojih korisnika i ostalih sudionika u prometu, odlučili smo pružiti vlastiti doprinos u očuvanju njihove sigurnosti. Naš je cilj ponuditi najsigurnije rješenje mikromobilnosti u gradovima u kojima poslujemo, a jedan od načina kojima ćemo to postići je zaustavljanje korištenja Bolt romobila tijekom novogodišnje noći,” rekao je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija, i podsjetio na odgovornu konzumaciju alkohola i korištenja alternativnih oblika prijevoza umjesto vlastitih automobila.

Bolt ima misiju pomoći u izgradnji gradova za ljude, a ne za automobile, pri čemu sigurnost vozača i pješaka predstavlja njezin ključni dio. Tvrtka je podnijela patent za vlastiti prevencijski sustav protiv tandemske vožnje koji će pokrivati 154 zemlje, a također testira i in-house razvijenu značajku sprječavanja proklizavanja kočenja. Bolt je nedavno predstavio program osiguranja vozača električnih romobila koji je razvio u suradnji s Allianz Partnersom, a provodi i niz drugih aktivnosti koje imaju za cilj doprinijeti sigurnosti u prometu. Uz Dan sigurne vožnje, edukacije o pravilnom korištenju romobila, Bolt je nedavno dogovorio suradnju s Hrvatskim savezom slijepih te je u aplikaciju uveo i Safety Toolkit čime se dodatno doprinosi sigurnosti na cestama i naglašava poštivanje svih sudionika u prometu.

Previous articleBivši UFC-ov borac: Bavio sam se gej prostitucijom zbog MMA, ali nisam homoseksualac!
Next articlePerišić i Brozović dobivaju najbogatijeg gazdu na svijetu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here