Home Sport Perišić i Brozović dobivaju najbogatijeg gazdu na svijetu?

Perišić i Brozović dobivaju najbogatijeg gazdu na svijetu?

82
0

Inter bi u 2022. godini trebao dobiti novog vlasnika. Riječ je o Saudijskom javnom investicijskom fondu koji je pod kontrolom saudijskog princa Muhameda bin Salmana.

Nedavno je taj fond kupio engleski Newcastle, a sada se želi proširiti i na talijansko tržište. Američki International Business Times javlja da će Saudijci Inter kupiti za milijardu dolara. Već mjesecima Salmanova grupacija pregovara s kineskim vlasnicima Intera i čini se da su stigli do dogovora.

Inter, aktualni prvak Italije, u velikim je financijskim problemima i ovog ljeta je zbog toga morao prodati Romelua Lukakua i Achrafa Hakimija. Talijanski mediji javljaju da Inter svaki mjesec posluje 13 milijuna eura u minusu. Vijest o tome da su Saudijci kupili Inter, za koji igraju hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović, mogla bi postati službena već do kraja godine. Kao jedan od prvih ciljeva novih vlasnika navodi se izgradnja modernog stadiona u Milanu.

Saudijski javni investicijski fond težak je 320 milijardi funti. Usporedbe radi, vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour težak je “samo” 23 milijarde, dok Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, raspolaže sa 6.5 milijardi funti.

Saudijci žele još kupiti i francuski Marseille i jedan brazilski klub.

Previous articleBolt na Silvestrovo zaustavlja mogućnost korištenja električnih romobila
Next articleDogradonačelnik Splita: Kriminalna sudačka hobotnica odgovara jednom kriminalcu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here