Home Biznis Boris Miletić o deblokadi 3.maja: Vlada opet diskriminira građane Istre

Boris Miletić o deblokadi 3.maja: Vlada opet diskriminira građane Istre

0

Pozdravljam današnju odluku Vlade da se uključi u deblokadu računa i ponovno pokretanje poslovanja 3. Maja. Ta je odluka jedina ispravna i nadam se da će je Vlada zaista provesti.
Međutim, radnici u Rijeci još uvijek ne mogu odahnuti. Ova Vlada je dokazano nevjerodostojna i čovjek nema razloga vjerovati bilo čemu što kažu, pogotovo kad je brodogradnja u pitanju – jedno misle, drugo kažu, a treće naprave. Nitko u Puli nije zaboravio Vladine izjave o spašavanju Uljanika, o golemom interesu potencijalnih strateških partnera, o „nadljudskim naporima“ Ministarstva da se cijela situacija riješi, itd…
Isto tako, iz današnje je odluke svima jasno da je Vlada cijelo vrijeme imala figu u džepu kad je Uljanik u pitanju i da je već odavno odlučila da će istarsko brodogradilište biti žrtveno janje. Vlada je problemu Uljanik Grupe pristupila krajnje nekompetentno i pri tom je cijelo vrijeme diskriminirala građane Istre i bahato ponižavala radnike Uljanika, koje je razvlačila više od godinu i pol dana, davala im lažne nade ili ih pak u potpunosti ignorirala. Povrh svega, današnje izjave premijera o tome kako bi Treći maj bi funkcionirao da nije bilo da nije bilo pozajmica Uljaniku su izrazito zlonamjerne i uvreda su za sve radnike Uljanika i njihove obitelji!
Ne treba zaboraviti da je Vlada RH sudjelovala u kreiranju krize u Uljaniku, prvo zato što nije nadzirala poslovanje, onda zato što mjesecima nije reagirala kad je saznala za probleme brodogradilišta i na kraju zato što je svojim ponašanjem blokirala poslovanje Uljanika i upropastila realizaciju već dogovorenih poslova.
Iako u potpunosti pozdravljamo spašavanje 3. Maja, teško je ne konstatirati da je Vlada je po tko zna koji puta Istri poručila da nije ravnopravna i da ne može računati na jednak tretman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here