Home Mozaik Bračni par čuva tajnu o milijunskom dobitku na lutriji

Bračni par čuva tajnu o milijunskom dobitku na lutriji

148
0
pexels wb2008 5550130
pexels wb2008 5550130

Dobitak na lutriji je san koji mnogi priželjkuju, ali što se događa kada se taj san ostvari? Za jedan britanski bračni par, dobivanje 2,5 milijuna eura na lutriji značilo je zadržavanje tajne i nastavak života kao i obično.

Colin i njegova supruga, kako su se predstavili medijima, osvojili su jackpot od 60.000 eura 2012. godine, a zatim su im se osmijeh sreće opet obratio kada su osvojili ogromnih 2,5 milijuna eura. Umjesto da promijene svoj način života, odlučili su zadržati niski profil.

Bio sam u nevjerici kad sam vidio da su moji brojevi izvučeni. Odmah ujutro sam nazvao lutriju i potvrdili su mi da sam dobitnik premije od 2,5 milijuna eura. Novac nam je bio na računu za 7 dana, no supruga i ja odlučili smo ovu tajnu zadržati za sebe – rekao je Colin.

Iako su posjedovali značajnu svotu novca, nisu željeli da ih novčano bogatstvo definira. Umjesto toga, nastavili su živjeti na sličan način kao i prije, čak i sakrivajući svoj dobitak od najbližih.

“Išao sam na posao svaki dan, supruga je nastavila raditi pola radnog vremena u obližnjem hotelu. Sve je izgledalo kao prije, iako nije bilo. Odmah smo otplatili hipoteku na kuću, a prvi auto koji sam kupio bio je skromni mercedes koji je koštao oko 35.000 eura. Kad sam poželio luksuzniju limuzinu, supruga i ja smo se dogovorili da napravimo tajni dio garaže u kojem sam držao ovaj preskupi auto” – dodao je.

Putovanja su bila jedini vid luksuza koji su si priuštili, no nisu dijelili fotografije s obitelji ili prijateljima.

“Išli smo na 21 krstarenje, od toga dva oko svijeta. Čak i kad smo putovali avionom uvijek je bila ekonomska, nikad prva klasa. Nikako nismo htjeli privlačiti pažnju” – dodao je.

Sljedeće tri godine ovaj bračni par živio je na prvi pogled skromno, a ni najbliža rodbina i susjedi nisu imali pojma da se radi o milijunašima.

“Vodili smo računa da ne odskačemo od ostatka našeg okruženja. I dalje smo kupovali hranu u istom supermarketu kao i prije, nosili smo istu odjeću, ali više nismo brinuli o računima” – rekao je Colin.

Ovaj par je i dalje išao na posao, a njihov pristup novcu ostao je skroman. Dio dobitka su uložili u kupnju kuće blizu svoje kćeri, ali su se pretvarali da su podigli hipoteku kako bi sakrili pravi izvor svoje financijske sigurnosti. Čak su i pomagali svojoj kćeri i davali novac u humanitarne svrhe, ali uvijek anonimno.

Ovaj primjer pokazuje da novac ne mora promijeniti ljude i da se pravi luksuz može pronaći u diskreciji i skromnosti. Za ovaj bračni par, pravi blagoslov nije bio samo novac, već i mogućnost da zadrže svoj privatni život i svoju intimu usred sreće koju im je donio dobitak na lutriji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here