Home Vijesti Broj Rusa i Ukrajinaca na Kvarneru prepolovljen?

Broj Rusa i Ukrajinaca na Kvarneru prepolovljen?

1806
1
kvarner
kvarner

kvarnerAko dolazak turista iz Rusije i Ukrajine ove godine podbaci zbog ulaska u EU i uvođenja novog viznog režima, odgovorni su Ministarstvo turizma, Ministarstvo vanjskih poslova i hrvatska Vlada, poruka je Sindikata Istre i Kvarnera.

Predsjednik sindikata Bruno Bulić istaknuo je da će zbog uvođenja novog režima izdavanja viza prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ruskih i ukrajinskih turista biti od 45 do 50 posto manje nego lani. Prošle godine Hrvatsku je posjetilo više od 280 tisuća Rusa i Ukrajinaca. Na odmoru troše značajno više i borave duže od ostalih turista, a vrlo se jednostavno mogao primijeniti neki od načina izdavanja viza – na graničnim prijelazima, internetom ili na duže vremensko razdoblje, kako se ne bi izgubilo tako značajno turističko tržište, smatraju u Sindikatu Istre i Kvarnera.

Ima puno rješenja koja su kvalitetna i gdje nisu bitno izgubljeni gosti ulaskom u EU. A izgleda da se Hrvatskoj uvijek nešto desi. Desi se nerad i to je jedan ključni problem gdje naša ministarstva, osim politikanstva, očito nemaju stručnih službi, rekao je Bulić.

Kako se ne bi izgubilo značajno turističko tržište, trebalo je na vrijeme reagirati i pripremiti se za vizni režim, za koji se znalo da će se mijenjati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Iako iz Ministarstva turizma govore da će se stvari normalizirati sredinom srpnja, bit će kasno jer će gosti iz Rusije i Ukrajine u međuvremenu odabrati druge destinacije, zaključuje Bruno Bulić.(radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Jesu li sindikalisti upoznati s pravnom regulativom EU po ovom pitanju ili prijedloge izvlace iz rukava?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here