Home Mozaik Bruno Mičetić oduševljava novim projektom Guitars’ Dialogue – iskonski spoj električne i...

Bruno Mičetić oduševljava novim projektom Guitars’ Dialogue – iskonski spoj električne i akustične gitare

357
0

Bruno Mičetić, poznati hrvatski gitarist i skladatelj iza kojeg stoji opsežna glazbena karijera, predstavlja novi projekt Guitars’ Dialogue u kojem nevjerojatnom kombinacijom električne i akustične gitare stvara glazbenu rapsodiju inspiriranu ljepotom prirode.

Bruno Mičetić, jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja s bogatom karijerom i suradnjama s mnogim eminentnim glazbenicima, predstavit će novi projekt Guitars’ Dialogue. Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom prirode. Projekt predstavlja prvim singlom Colours from within, a prvi album pod nazivom Sonosfera objavljen je trenutno u digitalnom obliku na linku:

Jasno je da je to jedan sasvim novi doživljaj prirodnih zvukova isprepletenih s magijom gitarskih nota.

Bruno je neprestano u potrazi za novim zvukovima, a ideja za Guitars’ Dialogue rodila se usred pandemije kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Cijeli album snimljen je početkom ove godine u prekrasnoj Puli, u studiju Analogic Recording Studio kod Alena Spade koji je ujedno radio i mix za najavni singl Colours from withing, a master potpisuje Luka Jenuš. Spot za ovaj singl potpisuje Lemon Production, a snimljen je u jednoj potpuno opuštenoj intimnoj atmosferi s naglaskom na samo sviranje i instrument.

Kroz kombinaciju električne i akustične gitare, Bruno je uspio dočarati zvukove prirode i u nekom svojem izričaju, na sasvim novi način, uspio je spojiti dva gitarska svijeta u savršen dijalog, pri čemu su se njihove note pretvorile u inspirativne zvukove prirode, kroz majstorsku glazbenu improvizaciju, razne efekte i inspiraciju sonosferom prirode.

Bruno ističe: „Colours from within predstavlja prvi korak u mom novom projektu i potpuno novoj priči koju sam želio ispričati. Iako je projekt zamišljen kao dijalog između dvije gitare, odlučio sam prvo objaviti potpuno akustični singl jer je to jedna drugačija strana mene, a i načina na koji me drugi doživljavaju. Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se u koštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža. Na albumu su prisutne električne gitare, jer ne želim zapostaviti ni tu stranu sebe. Kao glazbenik, smatram da je važno kontinuirano otkrivati nove svjetove i svoje mogućnosti. Ideja za ovaj projekt već je neko vrijeme tinjala u meni, ali kao i uvijek, pristupam svemu s velikim respektom, posebice kad je riječ o svijetu akustične gitare, te mi je trebalo neko vrijeme da se ohrabrim i napravim ovaj iskorak, ali sada sam spreman podijeliti ovaj dio sebe s publikom i jedva čekam vidjeti kako će ljudi reagirati na ovaj novi zvuk.‟

Video Link:

Ako želite doživjeti prirodu na jedan sasvim drugačiji način, prepustite se glazbi Guitars’ Dialogue-a i uživajte u neponovljivom glazbenom putovanju na jednom od koncerata u sklopu turneje:

  • 02. lipnja –  Guvernerova palača, Rijeka
  • 09. lipnja – Klub Kazališta Komedija – Kontesa, Zagreb
  • 25. lipnja – Park na Trgu zahvalnosti, Punat
  • 05. srpnja –  Dvorac Janković, Daruvar
  • 06. srpnja – Tabor Film Festival, Desinić
  • 24. Novembar –  Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski (Mala Dvorana)

Više info potražite na:

FB: https://www.facebook.com/miceticbruno

INST: https://www.instagram.com/brunomicetic/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here