Home Vijesti Brzinski rekorder jurio 221km/h kod Vrbovskom, alkoholni napuhao 2,20 u Čabru

Brzinski rekorder jurio 221km/h kod Vrbovskom, alkoholni napuhao 2,20 u Čabru

40
0

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 203 prometna prekršaja.

Od ukupnog broja, 103 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine, 14 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 13 nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, zatim po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i u vrijeme važeće zabrane upravljanja te ostala 59 prometna prekršaja.

Najveća brzina od 221 km/h evidentirana je u subotu, 21. svibnja na području Vrbovskog. Policijski službenici su u 11.46 sati laserskim uređajem očitali navedenu brzinu na autocesti A6 u blizini vijadukta Osojnik gdje se osobno vozilo marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje brzine kretanja određeno na 110 km/h.
U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između njih 80 alkotestiranih vozača, 14 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,20 g/kg evidentirana je 40-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Čabra.

Riječ je o osobi kojega su policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar zaustavili u nedjelju, 21. svibnja, oko 12.25 sati kod mjesta Parg kada je pri utjecaju alkohola upravljao radnim strojem-kosilicom marke MTD smart 125 na DC 32.
Provjerom je utvrđeno da je uz navedeni prekršaj, koristio radni stroj u vrijeme važeće zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Odmah je izdvojen iz prometa te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 1,01 do 1,50 g/kg evidentirane kod sedam vozača, od 0,51 do 1,0 g/kg je zabilježeno njih pet, dok su po jedan vozač evidentirani u kategorijama s 1,01 do 1,50 g/kg i s 1,51 i više.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirane su i 34 prometne nesreće u kojima je pet osoba teže, a četiri ih je lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovim putem vozače na oprez, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Previous articlePutin uopće nije bio na TV-u prošlog tjedna premda je prikazan? Kruži luda teorija o očajničkoj igri službene Moskve
Next articleOstrogović : Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pogrešno tumači novi zakon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here