Home Vijesti Putin uopće nije bio na TV-u prošlog tjedna premda je prikazan? Kruži...

Putin uopće nije bio na TV-u prošlog tjedna premda je prikazan? Kruži luda teorija o očajničkoj igri službene Moskve

148
0

Sastanci Putina s čelnikom Rosteca Sergejem Čemezovim i šefom Rosatoma Aleksejem Lihačovom su se navodno održavali u srijedu i četvrtak, ali je rečeno da su se oni dogodili ranije

Nakon početnih sumnji da bi Vladimir Putin mogao mogao bolovati od teške bolesti sada se pojavila nova sumnja da bi javni nastupi ruskog predsjednika proteklog tjedna mogli biti inscenirani kako bi se prikrila njegova odsutnost s dužnosti, piše Daily Mail.

Navodno je pritom korištena stara snimka s nekoliko sastanaka.

Nikolaj Patrušev, bivši šef FSB-a, sada je pod kontrolom Kremlja i drži sastanke najviše razine koje bi inače držao sam Putin, piše SVR Telegram.

Isti je list ranije tvrdio da su Putinu liječnici naredili da se podvrgne operaciji zbog raka, te je predvidio njegov privremeni nestanak unatoč ratu u Ukrajini. U svojoj posljednjoj objavi, list koji tvrdi da ima insajderske informacije iz Kremlja, pisao je da osobe iz vrha vjeruju da je Putin smrtno bolestan, što je promijenilo dinamiku u Rusiji.

Njegovu odsutnost od utorka ne može se provjeriti, ali list je istaknuo da njegovo osoblje “pokazuje unaprijed snimljene videozapise njegovih sastanaka”. Sastanci licem u lice s čelnikom Rosteca Sergejem Čemezovim i šefom Rosatoma Aleksejem Lihačovom su se navodno održavali u srijedu i četvrtak, ali je rečeno da su se oni dogodili ranije i sačuvani su kako bi se ostavio dojam da je Putin aktivan.

Postoje sumnje da je i virtualni nastup Putina u Vijeću sigurnosti u petak insceniran. U nastupu je Putin tvrdio da Zapad želi hakirati ključne web-stranice ruske vlade. List SVR nije jasno istaknuo je li njegov navodni izostanak bio zbog operacije ili iz nekog drugog razloga.

Putin se tijekom vikenda pritajio u vrijeme kada su ruske snage pojačale svoje napade na Ukrajinu. Samo Patrušev, tajnik Vijeća sigurnosti i proratni Putinov saveznik, trenutno održava službenu komunikaciju s predsjednikom, piše list.

“Ne znamo koliko će ovo trajati, ali situacija postaje napeta”, dodaju iz SVR-a.

“Putin je bolestan i ima bolesti koje su neizlječive, poput raka koji je u fazi da se danas više ne može izliječiti, Parkinsonove bolesti i shizoafektivnog poremećaja. Ruski čelnik sigurno dobiva najnapredniji, najinovativniji tretman. No nejasno je kada bi se njegovo stanje moglo pogoršati. Postoji opći osjećaj i među liječnicima, da sve to neće dugo trajati”, stoji u tekstu.

“Mnogi misle da će sada Putin umrijeti i da će se nešto radikalno promijeniti. U vladi postoje ljudi spremni sabotirati Putina, a pobjeda Ukrajine u ratu pokrenula bi ovaj proces. To bi moglo dovesti do ​​oslobađanja političkih zatvorenika Alekseja Navaljnog”, piše list.

Česte tvrdnje antiputinovskog lista o njegovim zdravstvenim problemima navodno se temelje na “obavještajnim podacima” prognanog general-pukovnika Kremlja koji je poznat pod pseudonimom Viktor Mihajlovič.

Nedavno se tvrdilo da je Putin podvrgnut uklanjanju tekućine iz trbuha, što bi moglo ukazivati ​​na ozbiljne zdravstvene probleme, ali nije bilo službene potvrde. List je također povezan s političkim analitičarom Valerijem Solovejem koji je tvrdio da ima detaljne informacije o Putinovim navodnim zdravstvenim problemima.

Solovej koji se može pohvaliti tajnim izvorima u Kremlju rekao je u intervjuu za YouTube kanal Zhivoi Gvozd da je “nepobitna činjenica da Putin ima čitav niz prilično ozbiljnih bolesti”. Putin, koji će u listopadu napuniti 70 godina, nedavno nije sudjelovao u godišnjoj utakmici hokeja na ledu gdje je inače bio redoviti gost.

“Pobjeda nad Putinovim režimom donijet će ne samo mir, već i prosperitet Rusije, dakle, paradoksalno, pobjeda Ukrajine će dovesti do sloma Putinova režima, a prema tome i do oslobođenja Rusije”, piše SVR.

Previous articlePavasović Visković: Nema opravdanja i nema razloga za napad na službenu osobu
Next articleBrzinski rekorder jurio 221km/h kod Vrbovskom, alkoholni napuhao 2,20 u Čabru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here