Home Sport Budicinov povratak

Budicinov povratak

1341
0

Fausto Budicin dočekao je i taj trenutak. Pouzdani branič riječkoga nogometnoga prvoligaša vraća se u momčad nakon što je (pre)dugo muku mučio s ozljedom skočnoga zgloba, što je stradao još u smiraju 23. prvenstvenoga kola protiv sesvetske »Croatije«. Sedam tjedana pauze zbog distorzije. Malo previše. – Slažem se – kaže Budicin. – Doduše, nije se tu radilo samo o distorziji, zaradio sam kontuziju kosti. Ispostavilo se da sam prerano počeo opterećivati zglob i došlo je do upale tetive, što je još više prolongiralo moj povratak. Realno je bilo da se poslije takve ozljede vratim za mjesec dana, ali nije uvijek sve idealno.

Trener »bijelih« Robert Rubčić ne dvoji, Fausto Budicin je zdrav i spreman, što znači da se u momčadi tijekom Jadranskoga derbija ne bi smio osjetiti izostanak ozlijeđenoga Čaglja.

– Ako trener tako kaže… Još me malo boli, ali uvjeren sam da će do nedjelje proći. Dakle, još uvijek nisam sto posto, ali vjerojatno ću biti do nedjelje. Tako stoje stvari – pojašnjava Budicin, nastup kojega se potajno najavljivao već u prošlom kolu protiv »Dinama«, ali liječnička služba nije htjela riskirati s pogoršanjem ozljede.

– Nisam mogao napraviti sprint, a takav nisam mogao nastupiti protiv »Dinama« – kaže branič »bijelih«, u kojemu je želja za povratkom u momčad toliko izražena da je teško moguće da propusti dva derbija za redom.

– Zaželio sam se nogometa, to je točno, ali nikad nisam birao utakmice pa neću ni sad. Najvažnije mi je da se u potpunosti oporavim od ozljede i zdrav dočekam završnicu sezone – pojašnjava Budicin.

Budući da ionako nema običaj komentirati utakmice koje ne igra, Budicin se nije želio pretjerano baviti neugodnim porazom u Maksimiru. Radije se okrenuo nedjeljnom jadranskom derbiju.

– Nije sramota izgubiti od »Dinama«, ali ne na onakav način. To je sve što mogu reći, najvažnije je da što prije zaboravimo maksimirski poraz i usredotočimo se na nedjeljnu utakmicu protiv »Hajduka«. Budemo li na razini naših dosadašnjih utakmica sa Splićanima na Kantridi, povoljan rezultat ne bi smio izostati.

Fausto ne misli da će nedjeljna prvenstvena utakmica donijeti konačnu odluku kad je u pitanju borba za naslov prvaka Hrvatske. Iz jednostavnog razloga što smatra da je prvenstvo već riješeno.

– »Dinamo« će devedeset posto osvojiti naslov prvaka Hrvatske, teško je očekivati da će Zagrepčani kiksati protiv »Šibenika« – smatra branič »bijelih«, koji najavljuje ofenzivno izdanje Splićana.

– Mislim da će pristup i taktika Splićana ovisiti o ishodu popodnevne utakmice »Šibenika« i »Dinama«, ako im ishod te utakmice bude išao u prilog, vjerujem da će krenuti na pobjedu ne bi li se vratili u utrku za naslov prvaka. Ne gledamo »Hajduka«, razmišljamo samo o našoj igri i ciljevima. Računamo da nam za nastup u Europskoj ligi treba još četiri ili pet bodova. Vjerujem da ćemo dio toga cilja ostvariti već u nedjelju. Mi ćemo, kao i uvijek na Kantridi, ići na pobjedu. Uvjeren sam da imamo kvalitetu pobijediti »Hajduk« – zaključuje Budicin. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here