Home Vijesti Burić: Obersnel koristio KD Čistoća kao kasicu prasicu

Burić: Obersnel koristio KD Čistoća kao kasicu prasicu

1421
0

Jedini krivac što je Komunalno društvo “Čistoća” u financijskim problemima i što je poskupila uslugu građanima za 108 posto je Grad Rijeka, odnosno gradonačelnik Obersnel, rekao je nezavisni gradski vijećnik Hrvoje Burić novinarima javlja Radio Rijeka.

Dodao je kako je Obersnel iskoristio političku moć da uzima novac iz Čistoće za podmirenje obveza Grada, pa postoje indicije da se radi o gospodarskom kriminalu.

Burić objašnjava kako je Čistoća uskraćena za oko 40 milijuna kuna, koliko joj je dužan Grad koji je od 2007. do 2016. godine uzimao pozajmice, a kako bi, između ostalog, isplatio treću tranšu obveznica za gradnju bazena na Kantridi.”Stalno se prikrivaju te obveze, a to je sasvim sigurno dovelo do poteškoća funkcioniranja društva Čistoća. Taj je iznos gotovo polovina njihovih prihoda.”

Burić je nastavio kako je ovaj primjer izravno političko uništavanje poduzeća, a sve će to platiti građani. “Danas Riječani moraju plaćati preskupu uslugu zbog sumanutog ponašanja gospodina gradonačelnika koji je koristio društvo Čistoća kao kasicu prasicu. Dakle, građani su itekako oštećeni takvim ponašanjem prema jednom trgovačkom društvu u kojem su, u konačnici, i oni većinski vlasnici”.

Burić sumnja u korektnost financijskih izvješća, pa ističe kako postoje indicije da se radi o gospodarskom kriminalu. Ne odustaje od prosvjeda zbog skuplje Čistoće, za kojeg ponavlja da će biti održan do kraja ovoga mjeseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here