Vijesti

Burić: Obersnel koristio KD Čistoća kao kasicu prasicu

Burić: Obersnel koristio KD Čistoća kao kasicu prasicu

Jedini krivac što je Komunalno društvo “Čistoća” u financijskim problemima i što je poskupila uslugu građanima za 108 posto je Grad Rijeka, odnosno gradonačelnik Obersnel, rekao je nezavisni gradski vijećnik Hrvoje Burić novinarima javlja Radio Rijeka.

Dodao je kako je Obersnel iskoristio političku moć da uzima novac iz Čistoće za podmirenje obveza Grada, pa postoje indicije da se radi o gospodarskom kriminalu.

Burić objašnjava kako je Čistoća uskraćena za oko 40 milijuna kuna, koliko joj je dužan Grad koji je od 2007. do 2016. godine uzimao pozajmice, a kako bi, između ostalog, isplatio treću tranšu obveznica za gradnju bazena na Kantridi.”Stalno se prikrivaju te obveze, a to je sasvim sigurno dovelo do poteškoća funkcioniranja društva Čistoća. Taj je iznos gotovo polovina njihovih prihoda.”

Burić je nastavio kako je ovaj primjer izravno političko uništavanje poduzeća, a sve će to platiti građani. “Danas Riječani moraju plaćati preskupu uslugu zbog sumanutog ponašanja gospodina gradonačelnika koji je koristio društvo Čistoća kao kasicu prasicu. Dakle, građani su itekako oštećeni takvim ponašanjem prema jednom trgovačkom društvu u kojem su, u konačnici, i oni većinski vlasnici”.

Burić sumnja u korektnost financijskih izvješća, pa ističe kako postoje indicije da se radi o gospodarskom kriminalu. Ne odustaje od prosvjeda zbog skuplje Čistoće, za kojeg ponavlja da će biti održan do kraja ovoga mjeseca.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.