Home Najnovije Buterin: Gradska vlast je nesposobna

Buterin: Gradska vlast je nesposobna

1501
2

Danas su u prostorijama HDZ-a na Jadranskom trgu kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Vesna Buterin i gradski vijećnici Tomislava Zečević-Pedić, Josip Rupčić i Bojan Šober održali konferenciju za medije mjesec dana do izbora. Vesna Buterin je pozvala građane Rijeke da u slijedećih 30 dana pažljivo slušaju programe kandidata i 17. svibnja izađu na izbore, i odluče o budućnosti Rijeke u ove četiri godine. Dana, 17.05. građani biraju kakav grad žele, koliki rast i razvoj naše Rijeke žele u slijedeće 4 godine. Da li žele već viđeno ili žele novo lice Rijeke, novu budućnost.

“Meni je cilj, pokrenuti gospodarski i društveni razvoj, podići životni standard svakog pojedinca. Stvoriti od Rijeke ono što ona zaslužuje, europski grad koji će biti ponos svim Riječanima“ kazala je Vesna Buterin te nastavila „Kreirajmo budućnost Grada na snagama njenih građana: riječkih stručnjaka i intelektualaca, poduzetnika, svih onih koji mogu i žele dati dio sebe Gradu. Kreirajmo budućnost po želji građana!“

Buterin je najavila hitan postupak u donošenju prometnih rješenja u samome gradu u svrhu smanjenja prometnih gužvi. Regulacijom prometa, rješenjem dostave u vrijeme od 21:00h do 06:00h ujutro. Drugačijom regulacijom javnog gradskog prometa, smanjile bi se se gužve za sigurnih 50%. U drugoj fazi, trebalo bi izgraditi kružne tokove, zatim javne garaže na rubnim dijelovima centra, povezanih sa stalnim i besplatnim javnim prijevozom do centra kojom će se problem riješiti, bez velikih investicija. Vesna Buterin je najavila da će napokon riješiti jedno pitanje koje se vuče već godinama, a to je izgradnja autobusnog kolodvora i njegovo premještanje sa Žabice. Navela je kako će ponuditi građanima transparentnost svih investicija. „Svaki građanin će moći znati gdje je utrošena svaka kuna riječkog proračuna, Vašeg proračuna dragi Riječani!“ zaključila je Buterin.

Sve što je navela na tiskovnoj konferenciji, kao i sve ostale mjere koje su navedene u njenom programu kako kaže Buterin imaju samo jedan cilj: u slijedeće četiri godine učiniti Rijeku respektabilnim i razvijenim gradom, koji će ponovno privlačiti investitore, stručnjake, kvalificirane ljude, studente. Te dodala da nije uvjerena da je to u stanju učiniti u slijedeće četiri godine, ne bih se niti kandidirala za gradonačelnicu!

Buterin je iskoristila i ovu priliku da još jednom pozove sve Riječanke i Riječane da 17.svibnja izađu na izbore i da daju svoj glas za novi razvoj Rijeke. Gradonačelnik, gospodin Obersnel, je na kraju prošlog mandata 2005. pobrojao vlastite neuspjehe, isto bi mogao učiniti i na kraju ovog mandata, 2009. Na žalost kako su se od izbora do izbora prepisivale smjernice, tako se mogu prepisivati i neuspjesi: nije izgrađena knjižnica, autobusni kolodvor, kompleks Benčić, muzej suvremene i moderne umjetnosti, nije dovršen Dom umirovljenika na Kantridi, nije dovršen niti Centar za odgoj i obrazovanje, nije izgrađena niti jedna školska dvorana i tako redom“ kazala je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke Tonka Zečević-Pedić.
Danas je u novinama opet članak o javnim wc projektima, koji je doživio fijasko. Dakle ova gradska uprava nije uspjela u godinu dana privesti kraju projekt postavljanja i puštanja u funkciju 4 javna wc-a. Na tržnici su wc i prije puštanja u funkciju bili u kvaru- tvrdili su da će ga popraviti. Još jedna laž! Ne da ga nisu popravili, već su ga uklonili i to noću, u kasnim večernjim satima da ima što manje svjedoka tog neuspjeha!“ dodaje Zečević-Pedić. Navela je kako se nesposobnost gradske uprave vidi se na navedenoj situaciji gdje nisu bili u stanju postaviti i otvoriti jedan wc, te tako nije niti čudo da nisu bili u stanju realizirati veće projekte, a izvjesno je da to neće moći ni u budućnosti. K tome, ovaj wc je pokazatelj koliko gradonačelnik sluša građane unatoč njihovom protivljenju nije ga postavio.

Bojan Šober vijećnik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke nadopunio je mišljenje svojih kolegica te istaknuo je da Vesna Buterin, nikada neće kao gradonačelnica prozivati druge, i neće tražiti opravdanje u drugima, kao što to čini Obersnel. Naveo je kako je Obersnel svoju stvarnu sposobnost dokazao kada nije bio u stanju dovršiti niti običan zahod!

2 COMMENTS

  1. Ovo s WC-ima su stvarno mogli proširit i na zaobilaznicu na kojoj se isto radi noću, kako bi bilo što manje svjedoka 😀 Koji piš…ti zahodi su se trebali micat usred dana, dok je tržnica puna ljudi. Rješenje i pol he he. Besplatni javni prijevoz do centra? Od kud, kad sve linije idu DO centra? I ovako Grad subvencionira javni prijevoz s cca 28 mil. kn., zašto ne bi i s 50…. Kako ćeš regulirat promet i smanjit ga za 50% osim dizanja gubitaka Autotroleja besplatnim prijevozom ili zabranom prometovanja?

  2. ona samo nabacuije bezveze i pojma nema. Nit sto promisljenmo, nit izradjena kakva studija, sve za jednidnevnu uporabu na izborima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here