Home Vijesti Butković: Ralice očiste, a onda za pola sata opet napada snijeg. Ne...

Butković: Ralice očiste, a onda za pola sata opet napada snijeg. Ne krivim nikoga

106
0

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, jutros je za Index komentirao situaciju sa snijegom zametenim cestama u Lici i Dalmaciji.

Na pitanje tko je kriv za probleme u prometu zbog kojih su građani zapeli u kolonama, odgovara:

“Ne bih ja nikoga krivio. Mogu samo reć da su Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste zatvorile prometnice na vrijeme. Iako imamo ogromne količine snijega, sve snage maksimalno čiste ono što je prohodno kako bi prohodno i ostalo. Apeliramo na putnike da se i danas suzdrže od putovanja. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da se ceste što prije stave u funkciju”, odgovara Butković.

Jedna od češćih kritika građana koju od jučer slušamo jest da nije bilo dovoljno strojeva koji bi čistili snijeg. Ministar prometa to demantira.

“Bilo je dovoljno ralica, ali problem je u količinama snijega koje napadaju. Ralice očiste i za pola sata je tu opet problem. Bitno je da i sad ralice maksimalno rade kako bi se ceste stavile u funkciju. Naravno, ako imamo slučaj da puše snažna bura, onda kad se i očisti cesta, vjetar ne dozvoljava da ju pustimo u promet”, dodaje ministar prometa.

Previous articleŽena zapela na A6 između Delnica i Lokvi: ‘Tri sata smo čekali da vučna služba odveze aute s ljetnim gumama’
Next articleRebić ovaj tjedan napušta Milan? Turci imaju jednu, a talijanski novinar drugu verziju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here