Home Sport Capello o Hrvatskoj: Oni su najgori mogući protivnik!

Capello o Hrvatskoj: Oni su najgori mogući protivnik!

161
0

Hrvatska i Italija igraju ključnu utakmicu za prolaz skupine u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu. Nakon dva kola, Španjolska vodi skupinu s maksimalnih šest bodova, Italija ima tri, dok Hrvatska i Albanija dijele po jedan bod. Pobjedom protiv Italije, Hrvatska bi bila gotovo sigurna na drugom mjestu, ali situaciju im može zakomplicirati jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. U tom slučaju, gol-razlika bi odlučivala između Hrvatske i Albanije, gdje je Albanija trenutno bolja za dva gola.

Italija pod Pritiskom

Italija si ne smije dozvoliti poraz u ovoj utakmici. Nakon pobjede protiv Albanije u prvom kolu, Italija je razočarala protiv Španjolske, te je poraz od samo 1:0 zapravo bio i blag s obzirom na dominaciju Španjolaca. Golman Donnarumma bio je najbolji igrač Italije, što dodatno svjedoči o dominaciji Furije.

Ni Hrvatska nije briljirala protiv Albanije, zbog čega je ova utakmica ključna za obje ekipe. Utakmicu je najavio Fabio Capello, jedan od najvećih talijanskih trenera svih vremena, u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

Capello Kritizira Talijane

“Naši igrači ne preuzimaju odgovornost,” izjavio je Capello. “Gledajući susret protiv Španjolske, imao sam osjećaj da su oni mnogo svježiji od nas. Djelovali smo umorno, a Španjolci su izgledali vrhunski, nisu propustili nijedan duel. Očitali su nam lekciju i pokazali svoju vrijednost. Ovakva Španjolska je prvi favorit za zlato na Euru, što me iskreno iznenadilo.”

Capello je također dodao: “Nesporazumi vode do ograničenja. Naši igrači gotovo nikada ne preuzimaju odgovornost prema naprijed ili riskiraju s driblingom. Jedno je imati posjed, a drugo je igrati dobro s loptom u nogama. Možda trebamo slijediti model igre Španjolske.”

Opasnost od Hrvatske

Capello je također analizirao Hrvatsku: “Preko Hrvatske određujemo budućnost. Mnogi kažu da je to reprezentacija na završetku svog ciklusa, ali ja vidim prvake stisnute uza zid, a to su najgori mogući protivnici. Hrvatska nije slučajno suparnik koji nas povijesno muči.”

“Opasnost je u sredini: Modrić, Brozović i Kovačić. Možda nisu brzi kao Španjolci, ali su tehnički jednako sposobni. Moramo naučiti na pogreškama protiv Španjolske, promijeniti defenzivne obrasce i igrati šire, s više izmjena pozicija na terenu.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here