Home Najnovije Uoči utakmice s Hrvatskom posvađali se talijanski izbornik i predsjednik saveza!

Uoči utakmice s Hrvatskom posvađali se talijanski izbornik i predsjednik saveza!

220
0
hq720 (41)
Youtube

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak u 21 sat igra ključnu utakmicu protiv Italije na Europskom prvenstvu u Leipzigu. Nakon dva kola, Španjolska vodi skupinu sa šest bodova, Italija ima tri, dok Hrvatska i Albanija imaju po jedan bod. Pobjedom protiv Italije, Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala drugo mjesto u skupini.

Italija pod Pritiskom nakon Poraza od Španjolske

Italija si ne smije dozvoliti poraz u ovoj utakmici. Nakon poraza od 1:0 protiv Španjolske, situacija u talijanskom taboru je prilično loša. Talijane je više od rezultata zaboljela sterilna igra protiv Španjolske, koja ih je u potpunosti izdominirala. Talijanski izbornik Luciano Spalletti suočava se s velikim pritiskom zbog lošeg nastupa.

Svađe u Talijanskoj Reprezentaciji

Talijanski mediji intenzivno prate slaganje postave za utakmicu protiv Hrvatske. Gazzetta dello Sport izvještava o mogućim promjenama u sastavu te ističe sukob između Spallettija i predsjednika saveza Gabrielea Gravine.

“Spalletti se sukobio s predsjednikom Gravinom jer na terenu nije viđeno ništa na čemu se danima radilo. Hrvatska, s iskusnom postavom, ostavit će nam više prostora i vremena za igru. Na klupi bi trebao završiti Di Lorenzo, kojeg će zamijeniti Darmian.”

“Vjerojatno će na klupu sjesti i Jorginho, koji je daleko od forme iz 2021. godine. Umjesto njega mogli bi zaigrati Fagioli ili Cristante. Iz sastava bi mogao ispasti i Scamacca zbog sukoba sa Spallettijem i igračeve ovisnosti o PlayStationu. Umjesto njega trebao bi startati Retegui.”

Kako do Nokaut-Faze?

Podsjetimo, Hrvatska bi prolazak (u slučaju pobjede nad Italijom) mogla osigurati, osim ako Albanija ne pobijedi Španjolsku. U tom slučaju, između Hrvatske i Albanije odlučivala bi gol-razlika, a Albanija je trenutno bolja za dva gola.

No, čak i da Albanija završi ispred Hrvatske, s četiri boda kao treća, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju, Talijani bi ispali iz skupine. U slučaju remija, Hrvatskoj bi preostala samo teorijska mogućnost prolaska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here